Ziare.com

Scandalul facturilor: GDF, amendata cu 200.000 de lei pentru transmiterea de trei facturi simultan (Video)

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 15:52

   

Scandalul facturilor: GDF, amendata cu 200.000 de lei pentru transmiterea de trei facturi simultan (Video)
GDF Suez Energy Romania a fost amendata cu 200.000 de lei pentru ca a inclus in facturi consumul estimat, nu pe cel real. De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a dispus eliminarea acestei practici.

"Ca urmare a petitiilor inregistrate la ANRE cu privire la modalitatea de facturare a serviciului de furnizare reglementata a gazelor naturale realizata de operatorul economic GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. pentru clientii finali de tip B1, ANRE a efectuat o actiune de control de tip verificare la aceasta companie.

In urma actiunii, ANRE a constatat ca, pentru o parte din clientii finali de tip B1, furnizorul de gaze naturale a implementat un proiect nou intitulat 'Transmitere 3 facturi simultan', adus la cunostinta ANRE, dar care nu a fost aprobat/avizat de Autoritate", se arata in comunicatul publicat pe site-ul institutiei.

Scandalul facturilor: Vor fi eliminate estimarile privind consumul? Ce spun companiile de utilitati

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ca atare, in aplicarea prevederilor legale in vigoare, furnizorul de gaze naturale a fost sanctionat cu o amenda de 200.000 de lei, care a fost deja achitata de companie.

Totodata, au fost dispuse furnizorului de gaze naturale urmatoarele masuri:

1. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. va factura lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementata a gazelor naturale, in conformitate cu prevederile reglementarilor din domeniul gazelor naturale.

2. Incepand cu data comunicarii procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, operatorul economic GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. nu va mai aplica clientilor finali Metodologia "Transmitere 3 facturi simultan".


C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8117 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Duritate ipocrita

Dar cand a primit de fiecare data spaga sa avizeze favorabil / aprobe majorarile de tarife, schimbarea modului de facturare, etc. aceasta echipa de colectori de spaga si de baieti si fete destepte ce nu fac nimic dar sunt platiti regeste, numita ANRE, de ce nu a intervenit? Intrebarea e retorica.

 

Tarife

Pretul c.e. in RSSK este superior deja fata de taroile vestice, in conditiunile in care avem excedent permanent de c.e.. Un alt aspect insultator este ca nu poti face plati electronic, direct din banca fara comision samd. In schimb ultimul buticar este ameninta de ANAFU, MANAFU, GUVERNU sa-si instaleze casa de marcat. Vorbim de un jaf executat la scara nationala! Lipsa platilor cu trasabilitate electronica la toate utilitatile este un terorism organizat de statul roman impotriva propriilor cetateni, cu dublu scop: delapidarea si umflarea preturilor.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor