Ziare.com

Legea gazelor s-ar putea alinia directivelor UE

Joi, 03 Martie 2011, ora 08:12

   

Legea gazelor s-ar putea alinia directivelor UE
Ministerul Economiei si Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) au lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta prin care ar urma sa se modifice legea gazelor (legea nr. 351/2004), in vederea alinierii la noile directive europene in domeniu.

O modificare presupune si aparitia unui nou termen, cel de "clienti vulnerabili", facandu-se referire la consumatorii casnici si cei care furnizeaza servicii sociale esentiale, cum ar fi asistenta medicala sau ingrijirea copiilor, activitati educative si alte servicii sociale si de binefacere, precum si servicii indispensabile pentru functionarea statului.

Acelasi proiect arata ca ANRE va stabili un calendar de eliminare a preturilor reglementate pentru toate categoriile de clienti, cu exceptia celor vulnerabili, potrivit Adevarul.

Proiectul vine ca urmare a anuntului premierului Emil Boc ca acest calendar va fi elaborat pana in septembrie si va fi implementat in perioada 2013-2015.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Totodata, toti consumatorii vor fi alimentati cu gaze in aceeasi structura intern-import.

Noua varianta a legii ar putea sa prevada si obligativitatea de a separa activitatile din domeniul gazelor, astfel incat transportatorul de gaze sa nu poate realiza activitati de comercializare.

Ceilalti operatori din piata, distribuitorii si furnizorii, pot detine ambele activitati, insa contabilitatea trebuie tinuta separat.

In ceea ce priveste ANRE, institutia va avea un singur vicepresedinte, fata de trei cat are in prezent, si isi va intocmi bugetul propriu de venituri si cheltuieli, care va fi aprobat prin ordin al presedintelui ANRE. In prezent, bugetul ANRE este aprobat de Secretariatul General al Guvernului.

Citeste mai multe despre gaze consumator vulnerabil lege gaze
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

poate ca ar trebui

poate ca ar trebui sa se ocupe si de calitatea gazului(care este masluit cu aer si vapori de apa). Nici unde in Europa nu este gaz de as aproasta calitate ca si cel livrat in Romania de hotzii acestia !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor