Ziare.com

ANI a sesizat Parchetul in cazul fostului presedinte al ANRE

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 20:29

   

ANI a sesizat Parchetul in cazul fostului presedinte al ANRE
ANI a sesizat marti Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe in cazul fostului presedinte al ANRE, Gergely Olosz, pentru fals in declaratii si a sesizat Camera Deputatilor cu privire la starea de incompatibilitate in care acesta se afla ca parlamentar.

Potrivit unui comunicat remis de ANI, in urma analizarii declaratiilor de avere depuse la instalarea in functie ca presedinte al ANRE (datata 29 mai 2007), la schimbarea din functie (datata 21 octombrie 2008) si a declaratiei depuse pentru anul fiscal 2007 (datata 12 iunie 2008), precum si a documentelor solicitate unor institutii, a rezultat faptul ca Olosz "a completat si a depus declaratii care contin informatii ce nu corespund adevarului, datele inscrise fiind incomplete si inexacte".

De asemenea, din analiza datelor cuprinse in declaratiile de interese si in urma compararii acestora cu documentele solicitate Oficiului National al Registrului Comertului, a rezultat faptul ca fostul presedinte al ANRE a completat in declaratiile de interese date ce nu corespund adevarului, in sensul ca nu a mentionat toate functiile, calitatile si societatile comerciale pe care le detine, se arata in comunicat.

"Astfel, din verificarile efectuate, au rezultat indicii temeinice privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de fals in declaratii", precizeaza ANI.

Tot din analiza declaratiilor de interese si a documentelor solicitate Oficiului National al Registrului Comertului, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Olosz s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 mai 2007 - 14 iunie 2007, timp in care a detinut atat functia de presedinte al Agentiei Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), cat si pe cea de Administrator la Compania Nationala a Uraniului.

Citeste mai multe despre Gergely Olosz ani ANRE sesizare parchet
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CAND E VORBA DE HOTIE

Politicienii romani nu se mai gandesc la autonomii,nici la doctrine de partid sau aliante.Banul furat e telul suprem,ideologia suprema,autonomia absoluta

 

mizerabilul

Nu vedeti ca are o mutra de puscariabil!!100%
nenorocit mincinos, arogant....si mai canndidaza in covasna pentru c deputatilor! Mizerie ce sa mai zicem.....closety public...........Asta e elita locala!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor