Scandalos: Gergely Olosz isi pastreaza salariul enorm de la ANRE si pe cel de la Camera

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 17:44
4454 citiri
Scandalos: Gergely Olosz isi pastreaza salariul enorm de la ANRE si pe cel de la Camera

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, validat miercuri ca deputat, a declarat vineri pentru NewsIn ca nu va renunta la niciuna dintre demnitati si-si va ridica salariu atat de la Autoritate, cat si de la Parlament.

"Nu mi-am dat demisia de la presedintia ANRE. Imi voi desfasura in continuare activitatea simultan in cadrul Autoritatii, dar si ca deputat. Am acest drept sa iau banii din ambele locuri. Sunt dispus sa duc mai departe ambele activitati simultan.

Am dreptul, conform legii care reglementeaza statutul senatorilor si deputatilor, sa imi anunt decizia in termenul prevazut de lege, dupa la validarea mea ca deputat", a declarat vineri presedintele ANRE, Gergely Olosz, pentru NewsIn. El a precizat ca isi va dona indemnizatia de deputat.

Desi, potrivit statutului parlamentarului, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, Olosz poate sa nu renunte la niciuna dintre demnitati, profitand de termenul scurt pana la alegeri, 50 de zile, care se incadreaza aproape exact in termenul in care el ar trebui sa faca o optiune, respectiv 45.

Astfel, potrivit statutului senatorilor si deputatilor, intr-o situatie de incompatibilitate cel in cauza trebuie sa notifice, in termen de 15 zile, Biroul permanent al Camerei din care face parte, despre aceasta situatie. Dupa, expirarea acestui termen, mai are la dispozitie, alte 30 de zile pentru a opta pentru una dintre demnitati, in caz contrar fiind considerat demisionat de drept. Olosz a fost validat deputat pe 8 octombrie, adica cu exact 53 de zile inainte de alegeri.

Olosz Gergely a fost numit in functia de presedinte al ANRE in luna martie 2007.

Presedintele Basescu a declarat vineri ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica.

Seful statului a dat exemplul ANRE, dupa ce presa a scris ca veniturile sefului ANRE, aratand ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.

In ceea ce priveste veniturile anuale incasate de presedintele ANRE, Gergely Olosz, acestea au fost de 137.530 lei, dintre care 115.449 lei salariul de presedinte al ANRE, potrivit declaratiile sale de avere publicate pe portalul companiei.

Eveniment Quarterly Report

Câți bani câștigă lunar Daniel Oprița, la CSA Steaua, din bani publici
Câți bani câștigă lunar Daniel Oprița, la CSA Steaua, din bani publici
Daniel Oprița este antrenor la CSA Steaua din 2019, aflându-se la al patrulea an pe banca echipei deținute de Ministerul Apărării Naționale. Întrebat dacă are un salariu de 10.000 de...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Gergely Olosz, #ANRE, #Camera Deputatilor, #salariu , #stiri ANRE