Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 02:23
9089 citiri
Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO
În Antarctica a început noaptea cea lungă de 4 luni FOTO: ESA

Printre nenumăratele fenomene neobișnuite care se produc în lumea noastră, oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană (ESA) au anunțat un eveniment ieșit din comun, pe care puțini oameni l-au experimentat. Astfel, Soarele a apus pentru ultima dată pe 13 mai 2022 în Antarctica și s-a instalat noaptea cea lungă, ce va dura timp de 4 luni.

Stația de cercetare Concordia din Antarctica a marcat, în urmă cu câteva zile, începutul unui moment foarte interesant pentru cei 12 cercetători: venirea nopții prelungite și trecerea la anotimpul de iarnă, potrivit ESA.

Doctorul Hannes Hagson și colegii săi, sponsorizați de ESA și-au început misiunea lor ”adevărată” în Antarctica: să trăiască și să lucreze izolat timp de șase luni, în numele cercetării zborurilor spațiale.

Avanpostul franco-italian denumit Concordia este situat la 3.233 de metri deasupra nivelului mării, unde temperaturile pot coborî până la -80 de grade Celsius în întunericul complet înghețat de afară.

NASA a anunțat un fenomen incredibil: Locul unde poți vedea răsăritul și apusul soarelui, la fiecare 90 de minute VIDEO

Soarele a dispărut de la orizont timp de patru luni. În lunile de iarnă nu se pot transporta provizii sau oameni acolo, la baza de cercetare din Antarctica, iar altitudinea înaltă face ca echipajul să experimenteze hipoxia hipobară sau lipsa de oxigen din creier.

Aceste condiții sunt la fel de aproape cu cele de pe alte planete, pe care oamenii vor ajunge în viitor. Din acest motiv, Hannes facilitează experimente medicale pe el și colegii săi de echipaj, pentru a înțelege modul în care oamenii pot face față existenței în izolare extremă.

O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO

În timp ce lumea se confruntă cu 4 anotimpuri, Antarctica are doar două: vara și iarna. Anotimpurile de pe Pământ sunt cauzate de înclinarea axei planetei noastre în raport cu Soarele și, pe măsură ce Terra orbitează în jurul astrului, diferitele părți ale planetei sunt expuse la lumina directă a acestuia.

Potrivit NASA, în timpul verii, Antarctica se află pe partea înclinată a Pământului spre Soare și are lumină constantă. În timpul iernii, Antarctica se află pe partea Pământului înclinată departe de Soare, ceea ce face ca întregul continent alb să fie cufundat în întuneric.

#Antarctica, #noapte lunga, #anotimpuri, #fenomene naturale ciudate, #iarna, #Pamantul, #fenomene naturale uimitoare , #fenomen
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
:-) :-) :-) :-) :-)Potrivit NASA? :-) :-) Și pro tivit vouă, cum e?