Scandal în lumea medicală: Doctorii ne-au îndopat cu milioane de pastile, care nu aveau efect

Sambata, 23 Iulie 2022, ora 05:09
33176 citiri
Scandal în lumea medicală: Doctorii ne-au îndopat cu milioane de pastile, care nu aveau efect
Pastilele antidepresive nu au efectul scontat FOTO: Daily Mail

O echipă internațională de oameni de știință condusă de Universitatea College din Londra a ajuns la o concluzie șocantă pentru pacienții care suferă de depresie: medicamentele antidepresive nu au efectul scontat. Medicii au spus că aceste pastile produc creșterea serotoninei din creier, dar acum experții au dovedit că nu există o legătură dintre această substanță și depresie.

Peste tot în lume s-au prescris milioane de pastile antidepresive, cu efecte secundare dăunătoare, de-a lungul a zeci de ani, deși nu existau dovezi științifice solide că pot avea efectele pretinse, potrivit Daily Mail.

Asemenea milioanelor de pacienți din întrega lume care caută ajutor de la medicul de familie pentru depresie, a fost cazul Emmei Ward din Marea Britanie. I s-a spus în mod repetat că suferă de ”un dezechilibru de substanțe chimice în creier”.

Dacă Emma dorea să se facă bine, medicii i-au spus că tânara de 26 de ani ar trebui să continue să ia antidepresive, care i-au fost prescrise de la vârsta de 15 ani. Dar aceste medicamente păreau că nu-i îmbunătățesc starea de spirit și o lăsau mai mult amorțită emoțional.

Leul crește puternic față de euro: Maximum din ultimele 11 luni

Acum, o nouă cercetare șocantă publicată pe 20 iulie 2022 în revista Nature, de cercetători de la Universitățile College, Greenwich din Londra, Marea Britanie, Sapienza din Roma, Italia și Zurich din Elveția, arată că teoria care justifică milioanele de rețete pentru antidepresive oferite în fiecare lună unor pacienți precum Emma Ward, pur și simplu nu se justifică.

Astfel, teoria ”dezechilibrului chimic” – că depresia se datorează lipsei serotoninei chimice din creier – nu este altceva decât un mit.

Acest mit a fost creat acum mai bine de 35 de ani de companiile farmaceutice pentru a-și justiifca produsele și a fost perpetuat de atunci prin pregătirea și practica medicilor din întreaga lume.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Noua cercetare, care a implicat 17 recenzii internaționale și 300.000 de pacienți, subminează baza de decenii de prescripții medicale a celor mai frecvente utilizate antidepresive.

”De ani de zile, oamenii au fost făcuți să creadă că depresia este cauzată de un dezechilibru chimic din creier, din cauza unei deficiențe a serotoninei chimice”, a spus Joanna Moncrieff, profesor de psihiatrie la University College din Londra.

”Putem spune cu siguranță că, după o cantitate vastă de cercetări efectuate de-a lungul mai multor decenii, că nu există dovezi convingătoare că depresia este cauzată de anomalii ale serotoninei”, a spus experta.

În prezent în Marea Britanie sunt prescrise opt medicamente antidepresive, printre care și fluoxetina, cunoscută și sub numele de Prozac, dezvoltată de gigantul farmaceutic american Eli Lilly, încă de la începtul anilor ’70. Din 1987 până în 2002, Prozac a fost prescris la peste 40 de milioane de pacienți din întreaga lume, cu vânzări totale de 22 de miliarde de dolari.

Quarterly Report - Editia 4

De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului...
#antidepresive, #depresie, #depresie tratament, #depresie sfaturi, #antidepresive efecte secundare, #antidepresive pericole , #descoperire