Descoperire importantă în lupta cu pandemia: planta care stopează coronavirusul

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 05:00
9549 citiri
Descoperire importantă în lupta cu pandemia: planta care stopează coronavirusul

Oamenii de ștință de la Institutul de Tehnologie Mandi din India au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva pandemiei mondiale. Ei au găsit că extractul dintr-o plantă stopează coronavirusul, după ce au realizat un studiu de laborator.

Cercetătorii au descoperit că floarea ”Buransh” de Rhododendron, un arbust provenit din Himalaya, conține niște substanțe fitochimicale ce inhibă infecția cu COVID-19, fără efecte secundare, potrivit India Times.

Această plantă de Rhododendron a fost consumată într-o varietate de forme de către populația locală, pentru beneficiile sale legate de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Mandi și Centrul internațional de inginerie genetică și biotehnologie (ICGEB) din India au descoperit că substanțele fitochimicale din petalele florii ”Buransh” de Rhododendron posedă o activitate antivirală și ar putea lupta împotriva coronavirusului.

Experții au realizat extrase din plantă și au efectuat teste biochimice de laborator și studii de simulare, pentru a înțelege mai bine cum funcționează acestea ca antivirale.

Descoperire importantă în lupta cu cancerul. Două plante medicinale ar avea efect în suprimarea tumorii

Cercetătorii din India au descoperit că extractele din petalele acestei plante s-au dovedit a fi bogate în acid chinic și derivații săi. Pe baza studiilor de dinamică moleculară, substanțele fitochimicale au demonstrat că posedă două tipuri de efecte împotriva coronavirusului.

Acestea fuzionează cu enzima principală și ajută la replicarea virusului. De asemenea, se leagă de enzima de conversie ACE-2, care mediază intrarea viruslui în celula gazdă. S-a găsit că fitochimicalele inhibă infecția cu COVID-19 din celule, fără efecte secundare.

Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni

Cercetătorii vor efectua studii științifice suplimentare menite să găsească candidații bioactivi specifici din arborele de Rhododendron, cât și studii clinice împotriva coronavirusului.

Citeste si:
Carantina draconică din Shanghai. Autoritățile chineze fac un pas în spate și anunță relaxarea restricțiilor
Carantina draconică din Shanghai. Autoritățile chineze fac un pas în spate și anunță relaxarea restricțiilor
Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat luni un oficial municipal, care a...
Dictatorul nord-coreean recunoaște în premieră existența COVID: „Răspândirea unei boli maligne perturbă ţara noastră”
Dictatorul nord-coreean recunoaște în premieră existența COVID: „Răspândirea unei boli maligne perturbă ţara noastră”
Cincisprezece noi decese din cauza "febrei" au fost înregistrate în Coreea de Nord, la trei zile după anunţul oficial al primului caz de Covid-19 din ţară, a anunţat sâmbătă agenţia...