Sacrificiile unei românce pentru a ajunge la Olimpiadă: de la concurs direct la spitalul din Ghana

Luni, 18 Iulie 2022, ora 04:25
3696 citiri
Sacrificiile unei românce pentru a ajunge la Olimpiadă: de la concurs direct la spitalul din Ghana
Antoanela Manac FOTO / arhivă personală

Cea mai bună triatlonistă din România, Antoanela Manac, a zburat până în sudul Africii să câștige puncte la o competiție extrem de importantă, care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Românca a participat în Ghana la Cupa Africii și s-a întors nu doar cu un loc 2 și cu puncte foarte importante, ci și cu probleme de sănătate.

„În Ghana a fost o experiență foarte frumoasă până la concurs, pentru că după nu a mai fost așa. Am suferit o erupție cutanată în zona feței, ceea ce m-a demoralizat un pic”, spune Antoanela Manac, multiplă campioană națională la triatlon.

„Cred că am făcut o reacție alergică la medicamentele pe care le-am luat împotriva malariei și am fost nevoită să merg la camera de gardă, la spital. Când am ajuns acasă, 3 zile am vizitat Spitalul de Boli Infecțioase. Cu tratament, ușor, ușor, mi-am revenit”, a completat sportiva.

Ca să evite și alte probleme de sănătate, sportiva și-a adus mâncare din România. „Mi-am adus conserve de ton, orez expandat, batoane proteice și am mâncat doar de la resortul la care am locuit”, a afirmat Antoanela.

Din cauza condițiilor precare din țara africană, proba de înot a fost anulată. “Apa mării era infestată și la triatlon, înainte de orice concurs, se testează calitatea apei, iar dacă apa nu este potrivită, nu se aprobă proba de înot. Astfel concursul s-a transformat din triatlon în tuatlon și asta m-a ținut puțin pe loc și nu m-a lăsat să câștig”, a subliniat românca.

Triatlonista a rămas și cu amintiri plăcute din Ghana. “Oamenii sunt foarte călduroși, foarte pașnici. Nu a fost cum mă așteptam și cum mi s-a spus că este destul de periculos acolo. Mi s-a părut o lume săracă, dar deschisă”, a precizat Antoanela Manac, multiplă campioană națională la triatlon.

Anul trecut, tânăra a avut și o mare dezamăgire pe plan profesional. Deși apărea pe lista de calificare la Jocurile Olimpice, s-a trezit în afara ei.

„Înainte să vină pandemia eram la bătaie pentru poziția de new flag pentru Europa, am sperat până la capăt și am știut că voi fi pe listă, dar în ultima săptămână Australia a calificat o a treia sportivă. Nu mă așteptam la asta, pentru că orice țară are dreptul la două sportive. Pentru că au intrat 3 sportive în top 30 mondial, australienii au reușit să mai califice o fată și tot clasamentul s-a decalat”, a explicat românca.

Acum, sportiva nu se gândește decât la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. „Momentan m-am focusat și mi-am dedicat tot timpul de a face doar asta și sper să reușesc”, a spus Antoanela Manac.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Antoanela Manac, #olimpiada, #triatlon, #sacrificiu , #stiri din sport