Pe ce se bazează Antony Blinken când se declară convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia

Sambata, 05 Martie 2022, ora 10:25
8217 citiri
Pe ce se bazează Antony Blinken când se declară convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia
Blinken a lăudat "rezilienţa extraordinară" a poporului ucrainean FOTO Facebook/ Secretary Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că este convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia.

El nu a putut spune cât va dura conflictul, dar a insistat că înfrângerea Ucrainei nu este inevitabilă.

Blinken a lăudat "rezilienţa extraordinară" a poporului ucrainean.

"Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus el.

El a spus că întreaga comunitate internaţională s-a angajat să facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina şi, de asemenea, să facă "presiuni chinuitoare asupra Rusiei pentru a pune capăt acestui război pe care l-a început Vladimir Putin”.

Blinken a mai spus că este îngrijorat de escaladare. "Este ceva ce ne îngrijorează şi ne concentrăm pe acest fapt pentru că singurul lucru mai rău decât un război în Ucraina este unul care escaladează şi merge mai departe".

El a avertizat că forţele ruse folosesc metode "din ce în ce mai brutale" împotriva civililor din Ucraina şi că, în consecinţă, a existat o suferinţă umană uriaşă.

"Vedem că Rusia urmăreşte infrastructura vitală, să-i lase pe ucraineni fără apă, electricitate, căldură. Aceste metode fac, din păcate, în mod tragic, parte din jocul Rusiei sub preşedintele Putin. Şi cred că este posibil să vedem mai multe din asta”.

Întrebat dacă SUA ar încerca o schimbare în conducerea Moscovei pentru a pune capăt invaziei, el a răspuns: "Nu căutăm asta şi, în orice caz, nu depinde de noi. Poporul rus trebuie să-şi decidă conducerea. Ceea ce aş spune poporului rus este: cum Doamne acest război de agresiune... este benefic pentru interesele, nevoile tale?".

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Antony Blinken va efectua o vizită în China între 24 şi 26 aprilie, unde intenţionează să îşi exprime direct îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing industriei ruseşti de...
#Antony Blinken, #rezistenta, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina