Motivul pentru care Antony Blinken vine la București. Anunţul oficial făcut de către Departamentul de Stat al SUA

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 16:34
9084 citiri
Motivul pentru care Antony Blinken vine la București. Anunţul oficial făcut de către Departamentul de Stat al SUA
Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken FOTO Facebook/ Antony Blinken

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, va participa la întrunirea miniştrilor de Externe ai NATO, care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

Anunţul oficial a fost făcut de către Departamentul de Stat al SUA.

”Secretarul de stat Antony J. Blinken se va deplasa la Bucureşti, România, în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO. Reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO se va axa pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pe punerea în aplicare a noului Concept strategic al NATO, inclusiv pe provocările din partea Republicii Populare Chineze, pe securitatea energetică, pe protecţia infrastructurilor critice şi pe eforturile NATO de dezvoltare a capacităţilor şi de consolidare a rezilienţei în Bosnia şi Herţegovina, Georgia şi Moldova”, a transmis sursa citată.

Oficialii Departamentului de Stat au precizat că, în timp ce se află la Bucureşti, secretarul Blinken şi prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziţia - We the People - 25 de ani de parteneriat strategic - care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA şi România începând cu 1997.

”Secretarul Blinken va avea întâlniri separate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi va participa la un dineu de lucru cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba”, a mai transmis Departamentul de Stat.

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO va avea loc, marţi şi miercuri, la Bucureşti, evenimentul fiind găzduit, în numele României, de ministrul Bogdan Aurescu.

Totodată, luni şi marţi, tot la Bucureşti va avea loc Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting - MLM).

Ministerul Afacerilor Externe este co-organizator al acestui eveniment care constituie formatul restrâns al Conferinţei de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Ar fi un gest simbolic pentru Alianță să accepte un lider din Est, ar sugera nu doar egalitatea și încrederea între membri, ci și forța pe care e gata să o disloce NATO pentru apărarea...
Putin neagă informațiile din SUA conform cărora ar dezvolta o armă spațială anti-satelit: ”Nu există astfel de planuri”
Putin neagă informațiile din SUA conform cărora ar dezvolta o armă spațială anti-satelit: ”Nu există astfel de planuri”
Preşedintele rus Vladimir Putin a dezbătut vineri în cadrul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse neutralizarea ameninţărilor provenite din spaţiu cu care s-ar putea confrunta ţara...
#Antony Blinken, #NATO, #SUA, #Bucuresti , #stiri internationale