Cât de aproape este izbucnirea unui război între Rusia și Ucraina. SUA amenință Moscova că vor fi consecințe majore VIDEO

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 13:50
4506 citiri
Cât de aproape este izbucnirea unui război între Rusia și Ucraina. SUA amenință Moscova că vor fi consecințe majore VIDEO
Blinken avertizează Rusia cu consecințe uriașe în cazul unei invazii în Ucraina FOTO: NexTv Africa

Acumularea a peste 90.000 de militari ai Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei a dus la creșterea tensiunilor dintre Statele Unite, NATO și Kremlin.

Într-un interviu acordat Euronews, Antony Blinken a afirmat că dacă Moscova va invada țara vecină, atunci ”consecințele vor avea un impact economic major” asupra Rusiei.

Efi Koutsokosta de la postul de televiziune Euronews a vorbit cu Secretarul de Stat american, Antony Blinken, în marja reuniunii OSCE de la Stockholm, desfășurate săptămâna trecută și după discuțiile sale cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Situația de la frontiera dintre Rusia și Ucraina rămâne încordată, iar dovezile arată că Moscova a realizat planuri pentru mișcări agresive masive contra statului vecin, asemănătoare celor din 2014, când a invadat Crimeea în 2014, iar ulterior a anexat-o, în mod ilegal.

Toată lumea își pune întrebarea: ”Cât de aproape suntem de o confruntare militară între Rusia și Ucraina?” Acest lucru a fost întrebat și Antony Blinken, de către Euronews.

”Ei bine, nu știm intenția președintelui Putin. Nu știm dacă a luat decizia de a întreprinde o acțiune reînnoită, agresivă împotriva Ucrainei, dar ceea ce cunoaștem este că el își pune în aplicare capacitatea de a face acest lucru, după un preaviz scurt și asta este foarte, foarte îngrijorător”, a spus Secretarul de Stat american.

În marja reuniunii OSCE din Suedia, Blinken s-a întâlnit cu Serghei Lavrov, pentru a discuta despre situația creată la frontiera cu Ucraina. ”Am avut o discuție foarte directă și sinceră, așa cum o facem de obicei.

Secretarul de Stat al SUA trage un semnal de alarmă. Există dovezi că Rusia are un plan de invadare a Ucrainei VIDEO

Am vrut ca el să înțeleagă preocupările pe care le avem, consecințele care ar rezulta în urma unei agresiuni ruse, dar și convingerea noastră că, cea mai bună cale de urmat este diplomația și ca Rusia să detensioneze situația și să-și retragă forțele și să se angajeze în mod semnificativ, în implementarea acordului de la Minsk”.

Blinken a subliniat și faptul că sancțiunile pe care Statele Unite și aliații săi, le-ar lua în cazul unei invazii ruse în Ucraina, ar fi uriașe. ”Ar fi consecințe economice de mare impact. Cred că universul acestor consecințe este bine cunoscut de Moscova și sper ca președintele Putin va lua în considerare acest lucru, în planul său.

Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO

În același timp, SUA și alte țări au lucrat la o strategie, prin care să se asigure că Ucraina are mijloacele necesare pentru a se apăra”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Antony Blinken va efectua o vizită în China între 24 şi 26 aprilie, unde intenţionează să îşi exprime direct îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing industriei ruseşti de...
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
#Antony Blinken, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia Ucraina conflict, #Rusia Ucraina razboi, #SUA sanctiuni Rusia , #Statele Unite