Ce a spus antrenorul americanilor după ce naționala sa a trimis Iranul acasă

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 14:13
4696 citiri
Ce a spus antrenorul americanilor după ce naționala sa a trimis Iranul acasă
Antrenorul SUA e mândru de echipa sa FOTO facebook

Selecţionerul Statelor Unite, Gregg Berhalter, este mândru de jucătorii săi, care au obţinut o calificare dramatică în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, după o victorie la limită în faţa Iranului (1-0).

"Obiectivul iniţial era să trecem de faza grupelor, iar de acum înainte orice se poate întâmpla. Ceea ce trebuie să facem este să mergem meci cu meci, concentrându-ne pe asta. Acum vom înfrunta Olanda. Este senzaţional să fim în optimile de finală, dar avem în faţă o oportunitate. Sunt mândru de orgoliul, efortul şi rezistenţa jucătorilor mei", a declarat Berhalter

Christian Pulisic, desemnat cel mai bun jucător al meciului cu Iranul, nu a fost prezent la conferinţa de presă de la finalul jocului, fiind transportat la o clinică pentru a fi supus unui control medical, după ce s-a accidentat în momentul marcării golului, în minutul 38. După ce a primit îngrijiri medicale pe teren, el a continuat să joace, dar a fost înlocuit la pauză.

"Nu am decât lucruri bune de spus despre Christian. Această nouă accidentare este stresantă. Acum am şi mai puţin păr pe cap... Dar trebuie să facem faţă şi să ne pregătim de confruntarea cu Olanda", a spus selecţionerul american.

Gregg Berhalter (49 ani) a mai participat, ca jucător, la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud, în 2002, devenind la momentul respectiv primul fotbalist al clubului englez Crystal Palace care ia parte la principalul turneu internaţional pe naţiuni, subliniază EFE.

Echipele Statelor Unite şi Iranului s-au mai înfruntat anterior o singură dată la Cupa Mondială, în 1998, în Franţa, când iranienii au câştigat cu 2-1, obţinând atunci prima lor victorie la un turneu final mondial.

#Antrenor SUA, #mandru, #echipa, #victorie Iran, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022