Antrenorul Barcelonei n-a mai rezistat: ”Mergeţi la teatru să-i insultaţi pe actori?”

Marti, 23 Mai 2023, ora 10:12
1928 citiri
Antrenorul Barcelonei n-a mai rezistat: ”Mergeţi la teatru să-i insultaţi pe actori?”
Xavi Hernandez

"Trebuie oprit meciul şi plecat acasă", a propus luni antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi, ca soluţie la insultele rasiste adresate duminică lui Vinicius, atacantul lui Real Madrid, la Valencia, informează AFP.

"Noi, profesioniştii, nu trebuie să tolerăm astfel de situaţii când ne facem meseria. Vedeţi că un brutar sau un ziarist este numit ”fiu de ştiţi ce” când munceşte? Nu. Dacă sunt insulte, ei bine, nu vom mai juca. Este un mesaj pentru preşedintele Ligii şi pentru federaţie: nu trebuie să suport toate aceste insulte", a declarat într-o conferinţă de presă Xavi, a cărui echipă a câştigat recent campionatul Spaniei.

"Ajunge. Trebuie oprite meciurile. Eu mereu am gândit aşa. Noi am acceptat insulta, e singurul sport în care e încă acceptată. Trebuie spus stop. E o problemă de educaţie. Oamenii trebuie educaţi să nu insulte pe un stadion. Mergeţi la teatru să-i insultaţi pe actori? Nu. Nu este un lucru bun pentru stadion", a spus antrenorul catalan.

"Din nefericire, mai există cazuri de rasism. E cu adevărat păcat. Sunt trist, e jalnic că asta se mai poate întâmpla în 2023. Trebuie condamnat cu fermitate. Când vorbim de rasism, nu mai există ecuson, adversar, tricou sau club. Trebuie condamnat, cum e ce s-a întâmplat ieri (duminică - n. r.) cu Vinicius la Valencia. Rasismul trebuie eradicat o dată pentru totdeauna", a adăugat fostul mare mijlocaş al naţionalei Spaniei.

Tehnicianul blaugrana a amintit că atunci când juca la Barca, unul dintre coechipierii săi, camerunezul Samuel Eto'o, a fost victima rasismului într-o partidă de la Zaragoza în 2006.

"Am trăit asta de la mine acasă, fiindcă eram accidentat. Trebuia oprit meciul", şi-a amintit Xavi. Eto'o a asigurat că nu mai vrea să joace şi s-a îndreptat spre vestiar, după care a revenit pentru a continua partida

Eveniment Quarterly Report

Fotbalistul care a explodat după dezastrul cu Craiova: ”Suntem jenibili!” Cum i-a răspuns antrenorul Dan Alexa
Fotbalistul care a explodat după dezastrul cu Craiova: ”Suntem jenibili!” Cum i-a răspuns antrenorul Dan Alexa
Eduard Florescu, jucătorul echipei FC Botoşani, s-a declarat jenat de rezultatul meciului de la Craiova, de duminică, scor 1-5, şi spune că nici Mourinho nu ar putea schimba ceva la Botoşani....
Pierdere mare pentru FC Barcelona. Pe cine nu va mai putea conta Xavi
Pierdere mare pentru FC Barcelona. Pe cine nu va mai putea conta Xavi
Atacantul brazilian al echipei FC Barcelona, Raphinha, a suferit o accidentare la tendonul coapsei drepte, a anunţat, sâmbătă, clubul catalan. Raphinha suferă de "o accidentare la bicepsul...
#antrenor, #barcelona, #xavi, #rasism , #stiri fotbal