Discuții aprinse la anunțul unui român că și-a anulat vacanța la schi în Austria: ”De aia nu ne vizitează extratereștrii” FOTO

Sambata, 10 Decembrie 2022, ora 16:24
8649 citiri
Discuții aprinse la anunțul unui român că și-a anulat vacanța la schi în Austria: ”De aia nu ne vizitează extratereștrii” FOTO
Stațiune montană FOTO: pixabay.com

Românii care la îndemnul ministrul Turismului nu-și mai petrec vacanțele în Austria au postat dovada anulării pe rețelele de socializare. Potrivit lui Daniel Cadariu, anual merg în vacanță în Austria, în principal la schi, în medie 370.000 de români.

Unul dintre internauți a vrut să le arate celor de pe grupul schiorilor că și-a anulat vacanța din februarie anul viitor.

Sursa: Grupul Schiorilor

Mesajul i-a stârnit pe utilizatorii grupului. Unii l-au felicitat, alții au spus că nu rezolvă nimic dacă a renunțat la vacanță.

O altă categorie l-a luat în râs:

”Spune sincer! Ești unul din ăia care făcea și proteste pe la benzinarii de băgai de 50 bani? De aia își bat austriecii joc de noi cu Schenghen și de aia nu ne vizitează extraterestrii... pt ca atat ne duce capul și asta înțelegem noi că trebuie să facem. Atât s-a putut!”.

Ministrul Turismului Daniel Cadariu spus miercuri, la Digi 24, că media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Românii au preferat această țară chiar și anul trecut când au existat restricții din cauza pandemiei.

Nu mai puțin de 290.000 au vizitat Austria atunci. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu depășește 40.000. În acest an, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria.

„E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.

#anulare rezervare schi, #Austria, #Schengen, #vacanta Austria , #rezervatii