Rusia s-a răzgândit: pe lângă Lituania, vrea să anuleze recunoașterea independenței Estoniei, Letoniei și Ucrainei. „Poate și Luna aparține Rusiei”

Marti, 14 Iunie 2022, ora 17:33
9888 citiri
Rusia s-a răzgândit: pe lângă Lituania, vrea să anuleze recunoașterea independenței Estoniei, Letoniei și Ucrainei. „Poate și Luna aparține Rusiei”
Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Evgheni Fedorov FOTO cyclowiki.org

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Evgheni Fedorov, membru al partidului lui Putin, a spus că Moscova ar putea retrage recunoașterea independenței unui număr de țări apărute din spațiul post-sovietic. În primul rând, vorbim despre Letonia, Estonia și Ucraina, relatează presa rusă.

Anterior, Fedorov inițiase deja un proiect de lege privind abolirea rezoluției Consiliului de Stat al URSS cu privire la recunoașterea independenței Republicii Lituania.

Deputatul a spus că Lituania este doar începutul, întrucât reprezintă o mare amenințare pentru Rusia în ceea ce privește situația legată de regiunea Kaliningrad, în confruntarea cu NATO și Statele Unite.

„Prin urmare, Lituania este mai importantă acum, dar asta nu înseamnă că ne vom opri aici”, a spus Fedorov, adăugând că, presupusa încălcare a legilor Uniunii Sovietice cu privire la dreptul de secesiune a republicilor din componență a fost cel mai clar manifestat la Vilnius.

În viitor, el vrea anularea recunoașterii independenței și în cazul Letonia, Estonia și Ucraina.

În același timp, deputatul rus consideră Letonia, Lituania, Ucraina și Estonia „reprezentând o amenințare pentru Moscova”, dar „nerecunoașterea independenței” nu este planificată pentru țările iubitoare de pace ale fostei URSS.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Lituania deja a reacționat la atacul Dumei de Stat privind „abolirea independenței” țării. Ministrul Afacerilor Externe al țării, Gabrielius Landsbergis, a spus că Rusia, atât în ​​politică, cât și în război, acționează „contrar standardelor umane”. Biroul Președintelui Lituaniei a refuzat să comenteze această „absurditate”, menționând că în țara agresoră se putea spune orice, chiar și că „Poate și Luna aparține Rusiei”.

"Poate cred că vor speria pe cineva? Ei pot spune că Luna aparține Rusiei, aceasta este ideea lor și atât. Nu are rost să comentăm", a spus deputatul lituanian Radvile Morkunaite-Mikulenienė.

Lituania a achiziționat 110 tunuri puternice anti-drone EDM4S Sky pentru armata ucraineană. În viitorul apropiat, acestea vor fi livrate în Ucraina și distribuite între 35 de unități militare ucrainene.

În plus, în bugetul de stat al Lituaniei poate apărea o cheltuială separată - „Pentru restaurarea și reconstrucția Ucrainei”. În consecință, alocarea fondurilor va fi asigurată în avans, iar finanțarea va fi stabilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Forțele ruse au zădărnicit contraofensiva Kievului vara trecută și au recăpătat inițiativa pe câmpul de luptă în 2024, câștigând aproximativ 400 de kilometri pătrați în Ucraina....
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#anulare, #independenta, #Rusia, #Estonia, #Lituania, #Ucraina, #proiect lege, #duma de stat , #Razboi Ucraina