Donald Trump a transmis că se retrage din cursa electorală. Care a fost motivul mesajului

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 07:05
31694 citiri
Donald Trump a transmis că se retrage din cursa electorală. Care a fost motivul mesajului
Anunțul lui Trump a fost o păcăleală de 1 aprilie FOTO Facebook/Donald Trump

Candidatul republican Donald Trump a provocat luni o surpriză prin trimiterea unui mesaj de 1 aprilie către susţinătorii săi, care, de fapt, avea scopul de a strânge noi fonduri pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează AFP.

"Îmi suspend campania". Donald Trump a surprins pe toată lumea, luni, trimiţând acest mesaj susţinătorilor săi. Era, de fapt, un mesaj de 1 aprilie, chiar destinat să strângă noi fonduri pentru candidatura sa la prezidenţialele din noiembrie.

Fostul preşedinte republican, care încearcă să îl detroneze pe democratul Joe Biden de la Casa Albă, a trimis acest scurt text alegătorilor săi prin e-mail şi SMS, însoţit de un link. Făcând clic pe acesta, susţinătorii săi erau direcţionaţi către un site care îi invita să doneze 5, 500 sau 3.300 de dolari pentru campania sa. "Chiar credeaţi că voiam să-mi suspend campania? Păcăleală de 1 Aprilie", scria cu majuscule.

De câţiva ani, alegătorii americani sunt inundaţi de SMS-uri, e-mail-uri şi apeluri telefonice - uneori mai mult de 10 pe zi - care îi invită să contribuie financiar la campania candidaţilor. Acest lucru forţează echipele de candidaţi să fie din ce în ce mai creative pentru a ieşi în evidenţă. Într-o ţară în care victoriile electorale se obţin cu miliarde de dolari, donaţiile pe care le colectează sunt extrem de valoroase.

Donald Trump îşi curtează frecvent susţinătorii vorbind despre problemele sale juridice. "Departamentul de Justiţie al lui Biden încearcă să mă ÎNCHIDĂ pe viaţă", afirmă el, fără dovezi, în anumite mesaje.

Dar seifurile de campanie ale lui Donald Trump sunt, pentru moment, mai puţin pline decât cele ale lui Joe Biden, care candidează şi el pentru un nou mandat. În plus, candidatul republican datorează justiţiei o cauţiune de 175 de milioane de dolari în urma procesului său pentru fraudă în cadrul Trump Organization.

Trump se întrece în idei pentru a strânge bani. Cu câteva zile înainte de Paşte, el a anunţat lansarea unui parteneriat plătit cu o vedetă de muzică country pentru a oferi o Biblie spre vânzare. Fostul preşedinte al Statelor Unite lansase deja un nou model de adidaşi în februarie, spre surprinderea tuturor.

Echipa de campanie a lui Joe Biden savurează acest avantaj financiar, numindu-l pe miliardar, el însuşi un mare fan al poreclelor crude, "Don falit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#alegeri prezidentiale SUA, #anunt, #Donald Trump, #pacaleala, #1 aprilie, #cursa, #presedinte, #SUA , #stiri Donald Trump