Amenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 10:04
3559 citiri
Amenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă
Folosirea cauciucurilor de iarna este obligatorie FOTO Pixabay

Vremea friguroasă și ninsorile care au venit peste România atrag probleme și pentru șoferi, mai ales pentru cei care nu au mașinile echipate corespunzător pentru iarnă.

Amenzile pentru cei care circulă fără anvelope specifice sezonului rece sunt mari, situându-se între 9 și 20 de puncte-amendă, cu cuantumuri variind între 1.305 și 2.900 de lei.

Dacă vechea lege, din 2011, specifica faptul că fiecare șofer este obligat să monteze anvelopele de iarnă autoturismului său în perioada noiembrie – martie, cea modificată în 2022 a eliminat intervalul de timp menționat, astfel că orice șofer care va conduce pe drumuri publice acoperite cu gheață, polei sau zăpadă fără anvelope corespunzătoare va fi bun de plată, indiferent de data din calendar.

Pe lângă acest aspect, șoferii sunt supuși amenzilor și în situația în care anvelopele utilizate prezintă uzură excesivă. Există indicatori specifici de uzură localizați pe profilul anvelopelor.

În România, limita de uzură este aliniată cu standardele majorității țărilor din Europa, Asia și America de Nord, respectiv 1,6 milimetri pentru anvelopele de vară și 4 milimetri pentru cele de iarnă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Rezervele Valutare Se Majorează Conform datelor BNR, rezervele valutare la BNR se situau la 63.12 mld. EUR, la finalul lunii februarie 2024, in creștere de la 61.41, nivel înregistrat la...
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
In luna ianuarie 2024 s-au eliberat 1.829 autorizatii de construire, la nivel national, pentru cladiri rezidentiale in scadere cu 12% fata de ianuarie 2023 O parte din aceasta scadere se explica...
#anvelope iarna, #folosire, #amenda, #bani, #Romania, #lege , #stiri auto