5 semne că trebuie să schimbi anvelopele mașinii tale

Advertorial
Luni, 28 Februarie 2022, ora 18:51
6632 citiri
5 semne că trebuie să schimbi anvelopele mașinii tale
FOTO: elements.envato.com

Roțile mașinii sunt unele dintre piesele auto cel mai frecvent trecute cu vederea, deși au un rol foarte important pentru conducerea acesteia în siguranță.

Cu toții știm că anvelopele trebuie schimbate când începe sezonul rece, pentru a face față drumurilor alunecoase, înzăpezite și a fi mereu în siguranță. În plus, ne asigurăm că nu degradăm anvelopele de vară pe drumuri de iarnă. Imediat ce iarna trece, putem reveni la anvelopele de vara. Nu este o chestiune de alegere, ci este chiar o prevedere legală pe care toți conducătorii auto trebuie să o respecte.

Când bugetul nu ne permite achiziționarea unui set de anvelope noi de iarnă, anvelopele second hand pot fi o opțiune. Doar să fie achiziționate din locul potrivit.

Stoykanvelope este furnizor de anvelope noi și second hand cu mii de produse disponibile, pentru orice buget.

O anvelopă crăpată, de exemplu, nu este ceva ce putem ignora. Dacă amânăm repararea sau înlocuirea ei, este posibil să ne confruntăm cu probleme serioase chiar în mijlocul drumului. Accidentele cauzate de anvelopele neconforme pot pune viața în pericol atât a ta cât și a celorlalți participanți la trafic.

Anvelopele sunt cele care ne poartă zi de zi pe drumurile noastre cu mașina. Tot ele sunt cele care suportă drumurile accidentate, cu gropi, denivelări, indiferent de anotimp. De multe ori, trecem cu vederea importanța lor și considerăm că dacă le ducem din când în când la vulcanizare ne-am făcut datoria.

Poate doar când vine acel moment în care ne punem întrebarea: le folosesc de atât de mult timp, oare mai rezistă? începem să le acordăm cu adevărat atenție.

Anvelopele joacă un rol important pentru siguranța noastră în trafic și pentru „sănătatea” mașinii. Așa că este mai mult decât necesar să le acorzi atenția cuvenită, să observi semnele de uzură sau să le duci periodic la verificări.

A ști când să înlocuiești anvelopele poate fi dificil, mai ales pentru persoanele care nu sunt tocmai familiarizate cu mecanica auto.

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva aspecte de care să ții cont astfel încât să observi dacă e timpul să schimbi anvelopele.

În afară de schimbarea anvelopelor din considerente de sezon, este recomandat să recunoaștem semnele de uzură a acestora, semnele care ne indică faptul că e timpul să le schimbăm pentru că afectează folosirea mașinii în siguranță.

Verifică periodic presiunea anvelopelor

Un lucru de baza ce trebuie făcut este verificarea presiunii anvelopelor. Acest lucru îmbunătățește considerabil manevrabilitatea mașinii și mai ales performanța frânării.

O dată pe lună a verifica presiunea anvelopelor și mai ales înainte de a porni la drumuri lungi este recomandabil.

Verifică uzura benzii de rulare a anvelopei

Se poate întâmpla ca banda de rulare a anvelopei să se uzeze în mod neuniform. Unele porțiuni sunt intacte iar altele prezintă uzură chiar avansată. Uzura în mod neuniform este cauzată de anvelopele umflate necorespunzător, roților nealiniate.

Vibrații ciudate sau zgomote

O anumită vibrare a anvelopelor, ocazional, poate fi normală.

Când conduci pe un drum de pământ, pe un drum cu denivelari sunt șanse să percepi vibrații produse de anvelope.

Însă, dacă în timpul mersului anvelopele prezintă în mod constant vibrații sau scot un zgomot trebuie să analizezi care este cauza.

Zgomotul ciudat sau excesiv dar și vibrațiile ce nu își au rostul provenite de la anvelope, cu atât mai mult când aceste lucruri se întâmplă pe un drum neted de mers poate anunța cele mai variate probleme: poate fi ori o piesă uzată, ori o aliniere incorectă a roților, ori anvelope neumflate corect.

O vizită la un mecanic profesionist te poate lămuri care este sursa problemei. Daca problema persistă și o ignori, anvelopa se poate deteriora din ce în ce mai mult iar acest lucru va afecta siguranța folosirii mașinii.

Apariția de bule pe suprafața anvelopelor

Ai observat că anvelopele tale prezintă bule pe părțile laterale? Explicația este că avem de-a face fie cu un un defect de producție, fie că este vorba despre pătrunderea de aer între straturile anvelopei. O astfel de problemă reclamă urgent schimbarea anvelopelor pentru că poate duce la explodarea acesteia.

Anvelopa crăpată sau tăiată

Tăierea sau crăparea anvelopelor reprezintă o uzură considerabilă care te invită să le schimbi. Mai ales dacă sunt vizibile cu ochiul liber, atunci este chiar o problemă serioasa ce poate culmina cu o explodare a anvelopei în timpul mersului.

Dacă descoperi oricare dintre problemele de mai sus la anvelope este esențial să remediezi problema. Înlocuirea anvelopelor nu doar că vă poate salva viața ci va poate proteja mașina de eventuale alte daune pe viitor.

Anvelopele joacă un rol esențial pentru siguranța și performanța mașinii.

Este important să observi la timp semnele de uzură și gradul de uzură astfel încât să preîntâmpini eventualele probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#anvelope, #schimbare anvelope , #stiri auto