Anxietate, cea mai bună metodă să scapi de ea: Medicii britanici au dat soluția

Joi, 26 Mai 2022, ora 05:26
3926 citiri
Anxietate, cea mai bună metodă să scapi de ea: Medicii britanici au dat soluția

Medicii britanici de la Universitatea Bristol, care au realizat un studiu publicat în British Journal of General Practice, au făcut o descoperire neașteptată în rândul populației: într-o perioadă de 15 ani, între 2003 și 2018, a crescut semnificativ numărul cazurilor de anxietate. Medicamentul este adesea prescris de doctori ca o soluție rapidă pentru anxietate, dar terapia poate fi mai utilă pe termen lung, au spus experții.

De asemenea, s-a observat că de la începutul pandemiei, a existat o cerere în creștere pentru serviciile medicale de sănătate mintală, cu aproximativ 1,6 milioane de oameni în Anglia, care așteaptă sprijin specializat și alte 8 milioane care ar putea benefica de asta, dar boala nu este suficient de gravă, potrivit The Guardian.

”Cred că medicii de familie devin mult mai buni la detectarea anxietății. Înainte, existau îngrijorări ”că unii pacienți ar rămâne nediagnosticați. Cred că asta începe să se schimbe”, spune Charlotte Archer de la Universitatea Bristol din Marea Britanie.

”Când oamenii se duc la medicul de familie, tratamentul este ales în funcție de ce își doresc pacienții. Cât de grav este și cum ați dori cel mai bine să gestionați anxietatea? Este adesea conversația”, a explicat Trudi Seneviratne, psihiatru la Colegiul Real al Psihiatrilor.

Boală ciudată ce te poate înnebuni: Afectează peste 1 miliard de oameni și nu are remediu

Dacă anxietatea este mai ușoară până la moderată, se poate merge pe calea terapiilor. Se poate realiza o combinație de terapii psihologice plus un medicament.

Trebuie menționat faptul că antidepresivele, în special inhibatorii selectivi, cum ar fi sertralina și citalopramul sunt cele mai frecvent utilizate medicamente. Dacă acestea nu au funcționat, se utilizează un alt grup de medicamente sedative, cum ar fi benzodiazepinele, precum lorazepam sau diazepam.

Medicamentele tind să fie prescrise, atunci când ”anxietatea devine debilitantă, când are un impact sever asupra calității vieții”.

Cât de periculos este alcoolul pentru inimă: Vești bune și foarte proaste privind cantitățile permise de băuturi

La formele ușoare de anxietate, spun medicii britanici, oamenilor ar trebui să li se ofere inițial terapie psihologică, cum ar fi consilierea sau terapia cognitiv-comportamentală. Cele mai recente sfaturi ale Institutului Național pentru Sănătate din Marea Britanie spun că pentru depresie se recomandă ca alte tratamente, precum terapia, consilierea și exercițiile fizice să fie oferite pacienților, înainte de administrarea medicamentelor. Fără îndoială, cel mai bun tratament pentru anxietate este cel recomandat de medici.

Citeste si:
Tenismena care s-a luptat doi ani cu depresia a revenit în forță la Wimbledon: ”Am avut gânduri întunecate”
Tenismena care s-a luptat doi ani cu depresia a revenit în forță la Wimbledon: ”Am avut gânduri întunecate”
Tenismena poloneză Maja Chwalinska (20 de ani, locul 243 WTA) este una dintre protagonistele ediției din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, în special datorită forței sale de...
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...