Dosarul Apa Nova: Fostii directori francezi ai companiei, citati ca suspecti la DNA Ploiesti

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 10:46
2443 citiri
Dosarul Apa Nova: Fostii directori francezi ai companiei, citati ca suspecti la DNA Ploiesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostii directori francezi ai Apa Nova, Bruno Roche si Laurent Lalague, au fost citati sa se prezinte miercuri la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiati in calitate de suspecti in dosarul de cumparare de influenta si trafic de influenta care vizeaza aceasta companie, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, Lalague nu s-a prezentat in fata procurorilor, la sediul DNA sosind doar avocatii acestuia, carora anchetatorii le-au adus la cunostinta acuzatiile care i se aduc fostului director al Apa Nova.

La sediul DNA Ploiesti este asteptat sa se prezinte Bruno Roche, care a fost citat tot in calitate de suspect in acest dosar. Cei doi sunt acuzati de cumparare de influenta in dosarul in care este implicata compania Apa Nova, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Potrivit datelor din dosar, Bruno Roche a fost numit director al Apa Nova Bucuresti in anul 2008, detinand aceasta functie pana in 2013, el fiind anterior acestei perioade director al Apa Nova Ploiesti.

Un martor spune ca Apa Nova a cumparat "bunavointa" unor televiziuni: Care sunt posturile acuzate

Din 2013, functia de director general al Apa Nova Bucuresti a fost preluata de Laurent Lalague pana in iunie 2015 cand in acest post a fost numita Lavinia Saniuta.

Dosarul Apa Nova: Sotia unui fost ministru, audiata la DNA

Conform sursei citate, cei doi sunt fosti administratori unici ai Veolia Apa Servicii, iar Bruno Roche este in acest moment membru al Consiliului de administratie al Apa Nova Bucuresti.

Procurorii sustin ca cei doi francezi sunt gestionarii unor conturi secretizate care fac imposibila determinarea platilor efectuate de societatile grupului Veolia, conturile respective fiind folosite pentru plata sumelor cu destinatie ilicita.

DNA: Exista riscul falsificarii sau ascunderii de documente in dosarul Apa Nova

De asemenea, anchetatorii arata in documentele din dosar ca omul de afaceri Ovidiu Semenescu derula activitatile ilegale care vizeaza compania Apa Nova avand complicitatea "directa si interesata" a celor doi fosti manageri ai companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#directori francezi Apa Nova DNA, #DNA cumparare influenta Apa Nova , #DNA