Dosarul Apa Nova: Sotia unui fost ministru, audiata la DNA

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 10:19
2991 citiri
Dosarul Apa Nova: Sotia unui fost ministru, audiata la DNA
Foto: Digi24

Lavinia Saniunta, sotia fostului ministru de Interne Marian Saniuta, a fost chemata la audieri de catre procurori, in dosarul Apa Nova.

Aceasta este chemata sa dea declaratii in calitate de director general al companiei Veola Romania, compania "mama" a Apa Nova, informeaza Digi24.

Conform Agerpres, Lavinia Saniuta a fost citata pentru ora 9 dimineata, in calitate de martor, insa rudele au anuntat ca i s-a facut rau si a fost transportata cu ambulanta la spital.

Compania este acuzata ca dadea mita factorilor de decizie pentru a putea mari tarifele in Bucuresti. Profitul companiei a crescut cu 30% in urma actiunilor desfasurate, sustin procurorii DNA.

Mai multi directori din Veola Romania au fost citati de procurori pana acum.

Marian Saniuta a fost ministru de Interne din partea PSD (iunie-decembrie 2004) si deputat al partidului.

In urma cu doua saptamani, procurorii DNA Ploiesti au efectuat o serie de perchezitii la compania Apa Nova, la Primaria Capitalei si la primaria Sectorului 1. Dosarul vizeaza fapte comise in perioada 2008-2015 de catre persoane din administratia publica locala, respectiv de la Primaria Capitalei si de la Primaria Sectorului 1, dar si de catre reprezentanti ai Apa Nova, fapte in urma carora a fost crescut, in mod nejustificat, pretul serviciului de furnizare a serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti. Compania Apa Nova a respins acuzatiile.

Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie

Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie" (Video)

DNA: Apa Nova isi facuse serviciu de filaj si interceptari

Procurorii DNA i-au retinut pentru 24 de ore pe Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, pe omul de afaceri Ovidiu Semenescu si pe Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, acuzati de trafic de influenta si luare de mita, dar instanta a dispus ulterior cercetarea lor sub control judiciar.

Lotul Apa Nova a fost eliberat

C.B.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Lavinia Saniuta audiata Apa Nova, #dosar DNA Apa Nova, #mita Apa Nova , #DNA