Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie" (Video)

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 15:06

   

Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie" (Video)
Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, purta toate discutiile referitoare la activitatea primariei cu omul de afaceri Vlad Moisescu, despre care procurorii spun ca detinea controlul asupra voturilor din Consiliul General al Capitalei.

Potrivit unor documente din dosarul Apa Nova in care Moisescu este urmarit penal alaturi de Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, si de omul de afaceri Ovidiu Semenescu, Vlad Moisescu era omul care "decidea tot ce se intampla la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti", el controland, de asemenea, activitatea consilierilor locali ai PNL la nivelul Primariei Generale.

"Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se intampla la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, inclusiv in zona achizitiilor publice. (...) De asemenea, la nivelul Primariei Generale a municipiului Bucuresti, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai PNL. Primarul General Oprescu Sorin purta toate discutiile referitoare la activitatea institutiei cu Moisescu Vlad Octavian.

Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile si la nivelul Consiliului General al municipiului Bucuresti. Fiind liderul informal al PNL Bucuresti si persoana care sustinea financiar partidul, el era si cel care hotara intotdeauna ce se intampla la nivelul institutiilor controlate de PNL din Bucuresti. In acest context, el stabilea si persoanele care candidau pentru o functie de consilier local sau general", se arata in documentele citate.

DNA: Apa Nova isi facuse serviciu de filaj si interceptariConform acestora, la nivelul Consiliului General al Capitalei "toti consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat in cadrul sedintelor unde se aproba proiecte cu miza patrimoniala sau aflate in afara cadrului legal", aceasta fiind considerata "o practica notorie in mediu".

Procurorii arata ca Moisescu a facilitat, ca urmare a unei intelegeri avute cu Semenescu, emiterea unor hotarari de consiliu si incheierea unor acte aditionale, peste 11 la numar, prin asigurarea votului consilierilor liberali in Consiliul General al Capitalei, iar in schimbul interventiilor sale, Moisescu a primit diferite sume de bani sub forma contravalorii unor contracte de consultanta incheiate fictiv intre firma controlata de acesta, respectiv SC Team International Consult SRL, si SC Apa Nova SA Bucuresti, SC Veolia Apa Servicii SRL si altele, conform indicatiilor lui Semenescu.

Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, retinuti

Hotararile pentru care a intervenit Moisescu vizau mai multe aspecte, intre care majorarea de tarife, finalizarea statiei de epurare Glina finantata din fonduri europene, treceri de imobile in proprietatea SC Apa Nova SA si reabilitarea si modernizarea fantanilor arteziene din municipiul Bucuresti.

"Exista indicii rezonabile potrivit carora in conditiile in care in primele 6 luni ale anului 2011, la nivelul Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-au aflat in discutii proiecte de hotarare ce aveau impact asupra intereselor financiare ale SC Apa Nova Bucuresti SA, (...) Semenescu Ovidiu-Traian a apelat la Moisescu-Vlad Octavian, pentru a obtine voturile favorabile ale consilierilor locali aflati in sfera de influenta a acestuia", spun procurorii.

Dosar Apa Nova - Angajatii au incercat sa isi puna actele la punct: "A venit DNA-ul peste noi"

Astfel, acestia arata ca Moisescu a intervenit in perioada ianuarie - aprilie 2011, pentru a asigura aprobarea actului aditional nr. 7 la contractul de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Bucuresti, documentul dand posibilitatea Apa Nova de a obtine majorari 'extraordinare' ale tarifului de alimentare cu apa.

"Importanta aprobarii actului aditional nr. 7 rezida in posibilitatea obtinerii de catre SC Apa Nova Bucuresti SA a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net-118.135.449 lei in 2012", se arata in documentul citat.

Pentru sprijinul acordat, Moisescu a fost "recompensat" de Semenescu, astfel ca in cursul lui 2011, firme din grupul francez au incheiat cu societatea controlata de cel dintai trei contracte de consultanta.

Platile au fost realizate catre firma controlata de Moisescu imediat dupa semnarea contractului, ele fiind autorizate de Bruno Daniel Paul Roche, in calitate de director general al SC Apa Nova Bucuresti SA, respectiv administrator unic al SC Veolia Apa Servicii SRL, fiind realizate dintr-un cont bancar aflat la dispozitia exclusiva a decidentilor.

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5165 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
TITI991
rank 1
tarife apanova: apa pluviala si TMAU
Cine verifica tarifele nesimtite percepute de apanova pe spinarea oamenilor, de genul tarif pentru apa pluviala calculat pe mp de teren (?) sau taxa pentru apa uzata?. La prima ploaie mai serioasa ne plimbam cu barca prin bucale si frantzujii si-au umplut buzunarele...
mcquin
rank 5
Cat % din primari si consilii or fi oameni cinstiti?
Moisescu Vlad Octavian era alfa si omega,f bine dar vreu sa vad si ei un excroc de talia lui ori a lui Oprescu etc ca este lasat sarac lipit.
Pai daca este adevarat ca astia si altii au furat peste poate,banii furati le-au adus multi pui,i-au investit in afaceri banoase deci de ce sa nu le fie confiscata intrega avere.
Daca sunt atat de capabili precum sustin sa-i faca la loc averile fara a ocupa functii.
bum
rank 5
IN-DE-PEN-DEN-TU-LE
-------------------------------
Utilizator sters
te rog, Bum....te punem primar sa vezi ce greu e!
Bum...recunoaste ca Oprescu a colectat bani din spaga pt soselele suspendate ale bucurestenilor...vroia sa faca chiar un aeroport si un metrou suspendat, dar DNA nu l-a lasat!
bum
rank 5
astia care fura sunt vesnic nevinovati !
-------------------------------
Tragicomedian
rank 2
In cazul asta, tot Consiliul General al MB trebuie arestat
La parnaie cu toti, confiscarea averii si alegeri anticipate.
Cocota
rank 2
Atentie: verificati urgent Primaria sectorului 2 Bucuresti
Daca verificati Primaria sectorului 2 Bucuresti, veti constata cu stupoare ca Sorin Oprescu si Apa Nova, sunt mici copii pe langa Ontanu Neculai si Sutru Toma. La Primaria sectorului 2 este mafia atat de bine pusa la punct de acesti 2 scamatori, incat iti este imposibil sa crezi. Sunt aproape toti angajatii din primarie amestecati in combinatiile acestor 2 sarlatani. Ii amesteca pe toti in combinatii, le arunca pe sub nas cate o mica farama din uriasele spagi, ca nu cumva sa dea careva ceva pe goarna. Sau poate le este frica celor care ar fi trebuit sa-i aresteze de mult, pentru faptul ca acestia sunt adevarati "Ofiteri sub acoperire" dupa cum se lauda chiar ei. Ii am deja in imaginea televizorului meu pe amandoi in catuse. Fa Doamne dreptate si cu acestia si trimite-i acolo unde le este locul, pentru multi ani de acum inainte. Am speranta ca se va gasi cineva curajos care sa faca dreptate si cu aceasta pecingine de la sectorul 2 Bucuresti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor