Primaria Capitalei prelungeste cu 12 ani contractul de concesiune cu Apa Nova si anunta investitii de 367 milioane euro

Luni, 10 August 2020, ora 11:58
2764 citiri
Primaria Capitalei prelungeste cu 12 ani contractul de concesiune cu Apa Nova si anunta investitii de 367 milioane euro
Foto: Primaria Municipiului Bucuresti/Facebook

Primaria Capitalei si Apa Nova, o companie Veolia, au semnat actul aditional care prevede prelungirea contractului de concesiune cu 12 ani, pana in 2037, iar compania promite investitii de 367,9 milioane de euro in sistemul de apa si canalizare in aceasta perioada.

"Municipiul Bucuresti si Apa Nova, o companie Veolia, au semnat actul aditional care prevede prelungirea Contractului de Concesiune cu 12 ani, pana in anul 2037. Astfel, Municipiul Bucuresti si Apa Nova continua parteneriatul in scopul asigurarii utilitatilor de apa si canalizare in conditii de inalta calitate si maxima siguranta pentru cei peste 2.200.000 de bucuresteni.

Prin extinderea contractului, Municipiul Bucuresti, prin Apa Nova, va asigura fonduri in valoare de 367,9 milioane de euro, pentru implementarea unui program multianual de lucrari strategice in valoare de 230,9 milioane de euro pe durata urmatorilor 11 ani, dar si costuri suplimentare in valoare de 137 milioane euro directionate catre infrastructura de apa si canalizare", a anuntat luni Apa Nova.

Compana precizeaza ca acest program investitional le va garanta bucurestenilor actualul tarif la serviciile de apa si canalizare, pe toata durata acestor ani, aceasta fiind unul dintre cele mai mici preturi din Romania (locul 43 din 45 in topul tarifelor principalilor operatori din Romania).

"Programul de investitii este unul ambitios, dar care va atrage beneficii directe asupra confortului si sigurantei locuitorilor din Bucuresti, prin reducerea semnificativa a fenomenelor de inundatie in zone depresionare, precum Tineretului, Theodor Pallady sau Colentina, prin reducerea numarului de interventii in carosabil si imbunatatirea conditiilor de trafic, prin asigurarea accesului la utilitati pe orice strada din Bucuresti. Concret, aceste lucrari de extindere se traduc prin 682,5 km noi la sistemul de apa si canalizare care vor acoperi 1.915 strazi pe intreaga suprafata a capitalei, desfasurand-se pe o durata de 11 ani, cu data de incepere imediata", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucuresti.

Prin noul program de investitii obligatorii agreat de catre Apa Nova si Municipiul Bucuresti, suplimentar fata de obligatiile asumate pana acum de concesionar, se urmaresc patru axe strategice, si anume: reducerea riscului de inundatii in zonele centrale si depresionare prin extinderea retelei de canalizare pluviale si menajere, dar si prin cresterea capacitatii de transport a retelei existente in caz de evenimente pluviometrice; adaptarea infrastructurii de apa la nevoile actuale si la dezvoltarea urbana prin extinderea sistemului de distributie a apei in Bucuresti si in zonele limitrofe, extinderea retelelor de apa si canalizare conform planului de dezvoltare urbana, cresterea sigurantei sistemului de alimentare cu apa in caz de situatii de urgenta.

"Apa Nova este liderul operatorilor de apa si canalizare, indeplinind toate obligatiile prevazute de cele 23 de Nivele de Servicii stipulate in Contractul de Concesiune. In cei peste 20 de ani de cand suntem responsabili de sistemul de apa si canalizare, am asigurat zi de zi apa potabila pentru peste 2 milioane de locuitori ai capitalei, prin sistemul de management eficient am evitat irosirea a peste 650 milioane mc de apa, numarul de bransamente aproape s-a dublat, au fost instalate peste 39.000 de contoare inteligente am conectat peste 700 de km de noi conducte si avem zero intreruperi de alimentare cu apa mai mari de 24 de ore, am redus permanent impactul activitatilor noastre asupra mediului diminuand constant amprenta de carbon.

Prin cei peste 1.800 de angajati, am asigurat expertiza si suportul financiar necesar pentru indeplinirea obligatiilor cu privire la modernizarea si retehnologizarea sistemului de productie si distributie a apei potabile, a sistemului de canalizare si epurare a apelor uzate. Continuarea investitiilor prin alocarea de fonduri proprii de 367,9 milioane de euro reiteram angajamentul de a raspunde prompt la orice solicitare a autoritatilor pentru asigurarea serviciilor esentiale la standarde europene", a declarat Madalin Mihailovici, director general Apa Nova.

In 2000, Apa Nova a semnat cu Municipiul Bucuresti contractul de concesiune prin care si-a asumat responsabilitatea gestionarii sistemului de apa si canalizare, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice.

Apa Nova a anuntat ca a investit peste 530 de milioane de euro pana in prezent si are 1.800 de angajati.

Când vor fi modernizate toate liniile de tramvai din București. Nicușor Dan: ”Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele”
Când vor fi modernizate toate liniile de tramvai din București. Nicușor Dan: ”Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la şantierul unde încep astăzi lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, pe o lungime de 4,2 km, pe tronsonul cuprins între Şos....
Kylian Mbappe ar fi semnat un contract pe 5 ani cu noua echipă
Kylian Mbappe ar fi semnat un contract pe 5 ani cu noua echipă
Cotidianul Marca susţine că atacantul Kylian Mbappe de la Paris Saint-Germain şi Real Madrid au ajuns deja la un acord asupra unui contract care l-ar lega pe francez de clubul spaniol până în...
#apa nova, #Bucuresti, #primarie, #Capitala, #contract , #stiri Apa Nova