Bârlădenii ies în stradă după măsurile anunțate de furnizorul de apă: "Ne-am săturat de aceste prețuri ieșite din nu știm care calcul"

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 11:23
3902 citiri
Bârlădenii ies în stradă după măsurile anunțate de furnizorul de apă: "Ne-am săturat de aceste prețuri ieșite din nu știm care calcul"
Bârlădenii din nou fără apă potabilă

Bârlădenii anunță că ies în stradă luni, 19 februarie, după ce furnizorul de apă a scumpit, iar tarifele care erau cele mai mari din țară oricum. Prețul este dublu față de Capitală, dar și serviciile lasă de dorit. Locuitorii spun că avariile și pierderile constante au ajuns să fie de nesuportat.

SC Aquavas SA Vaslui a anunțat, prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de internet, că, din ianuarie 2024, toți consumatorii deserviți din județ vor plăti tarife majorate la apă și canalizare.

„Operatorul regional Aquavas SA anunță intenția de majorare a prețului la apă potabilă, respectiv a tarifului de canalizare – epurare începând cu 1 ianuarie 2024, în conformitate cu planul de evoluție a tarifelor din strategia tarifară. Practicarea prețului/tarifului face parte din Strategia tarifară a operatorului, cerință esențială și condiție obligatorie din Contractul de finanțare pentru «Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, în perioada 2014-2020»”, se arată în comunicat.

Ziare.com a luat legătura cu organizatoarea protestului care spune că situația este cu atât mai gravă cu cât nivelul de trai în Bârlad nu este unul ridicat.

"Bârlad, județul Vaslui, unul dintre cele mai vitregite municipii din România, unul dintre cele mai subdezvoltate județe din România. Ce avem noi aici, în sărăcia noastră? Cel mai mare preț la apa potabilă și canalizare din toată România, 15,90 fără T.V.A. Ne-am săturat de aceste prețuri ieșite din nu știm care calcul, de facturile unde pierderile sunt mai mari decât consumul, de zile întregi în care nu avem apă datorită avariilor după care noi suntem pedepsiți să plătim pierderile de apă! Da! Suntem o masă de oameni exploatată care se revoltă! Anexat vedeți aprobarea manifestației bârlădenilor", spune Orania Vlasin.

Pe lângă prețurile mari, bârlădenii nu au nici servicii de calitate, avariile repetate au fost prezentate în presa locală și în majoritatea cazurilor tot orașul a rămas ore sau chiar zile întregi fără apă până la remedierea lor.

În vara anului trecut, locatarii unui bloc s-au trezit că la un consum de 2 mc de apă, Aquavas le-a facturat 17 mc. Locatarii au declarat pentru Puls24.ro că reprezentanții Aquavas le-au spus că motivul pentru care au de plătit astfel de facturi îl reprezintă pierderile înregistrate în interiorul blocului.

Așa cum prevede legislația în vigoare, după majorarea celor două tarife aprobate de Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești – județul Vaslui, este nevoie și de avizul din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Iar ANRSC a avizat favorabil scumpirea fără nicio problemă, pe site-ul instituției fiind deja publicate noile tarife, potrivit Monitoruldevaslui.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#apa potabila oprita, #Barlad, #protest , #servicii