Probleme cu furnizarea apei potabile într-o localitate din Prahova, din cauza secetei. „Restricţiile vor putea fi extinse”

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 16:50
1755 citiri
Probleme cu furnizarea apei potabile într-o localitate din Prahova, din cauza secetei. „Restricţiile vor putea fi extinse”
Furnizarea apei în comuna Călugăreni din judeţul Prahova se face, începând de marţi, 15 noiembrie, timp de o săptămână, în baza unui program FOTO Pixabay

Furnizarea apei în comuna Călugăreni din judeţul Prahova se face, începând de marţi, 15 noiembrie, timp de o săptămână, în baza unui program.

Măsura a fost luată de către furnizorul de apă din cauză că, în lipsa precipitaţiilor, debitul izvorului de captare care asigură umplerea rezervoarelor din zonă a scăzut.

”Societatea Hidro Prahova SA anunţă că este obligată să aplice restricţii la furnizarea apei potabile pentru abonaţii din comuna Călugăreni (satele Călugăreni şi Valea Scheilor), în intervalul 15-21 noiembrie 2022, din cauza lipsei de precipitaţii ce a redus debitul la izvorul de captare, de unde se alimentează rezervoarele care asigură necesarul de apă în localitate. Astfel, pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare din comuna Călugăreni, furnizarea va fi oprită în următoarele intervale: 15.11.2022 ora 20:00 – 16.11.2022 ora 20:00; 17.11.2022 ora 08:00 – 18.11.2022 ora 08:00; 18.11.2022 ora 20:00 – 19.11.2022 ora 20:00; 20.11.2022 ora 08:00 – 21.11.2022 ora 08:00”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de cel mai mare furnizor de apă din judeţul Prahova.

Firma subliniază că a informat în scris Primăria comunei Călugăreni cu privire la aplicarea restricţiilor în furnizarea apei potabile, precum şi abonaţii din aceste zone, prin afişarea în locuri vizibile a intervalelor de furnizare a apei şi a condiţiilor de calitate.

”Restricţiile vor putea fi extinse sau suspendate pe parcursul acestor intervale, precum şi în perioada imediat următoare, atât în funcţie de consumul înregistrat, cât şi de evoluţia condiţiilor meteo, dacă vor fi semnalate precipitaţii suficiente pentru a completa rezervele de apă necesare, în zonele vizate”, se mai arată în documentul citat.

În intervalele în care furnizarea apei va fi oprită, localnicii din comuna Călugăreni vor primi apă potabilă dintr-un container a cărui alimentare va fi asigurată din surse alternative. Containerul va fi amplasat în satul Călugăreni, într-o zonă cu protecţie, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum scapi de microplasticele din apa potabilă. Soluția simplă pe care o poate încerca oricine
Cum scapi de microplasticele din apa potabilă. Soluția simplă pe care o poate încerca oricine
Poluarea cu particule de plastic este tot mai mare, dar eliminarea lor din apa potabilă este mult mai simplă decât se credea până acum. Microplasticele sunt prezente și în apa de la robinet,...
Seif furat dintr-o casă de pariuri din Prahova. Unul dintre suspecți ar fi un angajat al firmei
Seif furat dintr-o casă de pariuri din Prahova. Unul dintre suspecți ar fi un angajat al firmei
IPJ Prahova a anunțat că un seif în care se aflau aproximativ 16.300 de lei a fost furat din sediul unei case de pariuri din oraşul prahovean Slănic. Surse judiciare au precizat marţi, 27...
#apa potabila, #furnizare apa potabila, #seceta, #Prahova , #stiri sociale