Piața imobiliară din Cluj-Napoca este una dintre cele mai dinamice și scumpe din România, fiind influențată de cererea ridicată pentru locuințe și de dezvoltarea economică a orașului. Prețurile apartamentelor sunt printre cele mai mari din țară, datorită numărului mare de studenți, investitori și a populației active care migrează în zonă pentru oportunități de muncă.
În ultimii ani, s-a observat o creștere continuă a prețurilor pe metru pătrat, iar zonele centrale și cele apropiate de campusurile universitare sunt cele mai căutate.
Anunțurile de pe piața imobiliară din Cluj-Napoca devin frecvent virale, mai ales când prețurile sfidează dimensiunea și gradul de degradare. Este cazul unui anunț postat recent pe Facebook, pe un grup dedicat anunțurilor imobiliare.
"Vă oferim spre vânzare un apartament de 51 mp în centrul istoric al Clujului. Apartamentul situat la etajul 1 al unei clădiri cu un etaj, este compartimentat în bucătărie, cămară, o cameră și o baie, având și o terasă către curtea interioară a clădirii. Tavanul înalt de 4,30 m conferă spațiului generozitate și un aspect aerisit. Încălzirea este pe gaz, în cameră fiind o sobă de teracotă, iar în bucătărie un convector pe gaz. Apartamentul necesită renovare. Preț: 189900 euro", scrie în anunțul postat pe Apartamente de vânzare Cluj.
Postarea a strâns aproape 1.000 de comentarii și 2.000 de aprecieri.
“Eu nu știu ce droguri folosiți, dar va sugerez să va lăsați deoarece halucinațiile provocate sunt teribile.”
“Cu banii ăștia, mai bine vila pe malul mării, în Grecia”, constată cineva.
“Cred că prețul este puțin mai piperat datorită pieselor de mobilier ce datează încă din 24 Ianuarie 1859, de la Unirea Principatelor Române, fiind într-o condiție extraordinară. Lăsând gluma la o parte, ar trebui să se renunțe la consumul drogurilor de mare risc în acest oraș.”
“3.700 € / mp. Pe ce planetă trăiți, capete de cretă cretine?”
“Zici că o înnebunit lumea la Cluj”.
“Dai 200k euro să te încălzești la sobă în 2024! Doar la Cluj poți vedea așa ceva!!”, remarcă un membru al grupului.
“Se fumează la greu în Cluj. Vând apartamente minuscule la preț de nave spațiale... Prost nu e cine cere, prost e cel care dă... astfel s-a și ajuns la situația asta halucinantă.”
“Important că are 4 metri înălțime! Foarte cald tavanul!”
“Luați repede că e la promoție 189.900 euro în loc de 190.000. Tavanul înalt de 4,30 m conferă spațiului generozitate și un aspect aerisit, după cum spune vânzătorul. Factură la gaz tot aerisită cu câteva zerouri iarna…”
“Apartamentul necesită demolare, nu renovare!”
“Bună ziua, mă interesează doar acest apartament nu toată clădirea, mulțumesc!”, ironizează cineva prețul prea mare.
“Asta este piesă de colecție! Dacă vrei să simți cum se trăia în urmă cu 30 de ani, fă credit pe următorii 30 de ani.”
“Locația e bună și clădirea frumoasă, dar tot există mucegai, sunt sigură! Renovarea costă încă 100k euro cu tavanul de 4m, pentru un apartament cu o cameră e cam mult!”
“În 4.3m înălțime, îți faci casă cu etaj.”
“Standardul de trai în centrul Clujului: secolul 14. Pun pariu că în banii aia primești și niște roabe de pământ, pentru chirpici, în caz de vrei să renovezi saivanul ăla!“