O femeie din Timișoara, care a închiriat un apartament de lux unei firme, a suferit un șoc în momentul în care s-a dus să citească contoarele și a descoperit că în apartament locuiesc șase migranți din Bangladesh. Femeia a deschis proces, dar înainte de pronunțarea sentinței apartamentul a fost eliberat.
Printr-un proces deschis la Judecătoria Timișoara, proprietara unui apartament din Timișoara a dat în judecată o firmă căreia i-a închiriat un apartament de lux cerând rezilierea de urgență a contractului de închiriere.
Femeia a arătat în proces că, potrivit contractului, imobilul închiriat urma a fi folosit doar de locatar, respectiv administratorul societății cu destinația de imobil de locuit.
Contractul mai prevedea că locatarul nu va putea desfășura alte activități in afara celei stabilite prin contract decât cu acordul scris al locatorului materializat și pe toată durata contractului locatarului îi este interzisă subînchirierea, cesionarea sau orice alta forma de înstrăinare către terţi a imobilului închiriat fără acordul scris al locatorului.
Proprietara a suferit un șoc în momentul în care s-a dus să citească contoarele din apartament și a descoperit că în apartament locuiesc șase migranți din Bangladesh. Femeia a mai spus că în momentul în care l-a contactat pe administratorul firmei, acesta „a înjurat-o într-un mod ce nu îl poate descrie in cererea de chemare in judecata”.
În cererea de chemare în judecată, proprietara a arătat că se impune rezilierea de urgență a contractului de închiriere pentru că locuința, „un apartament de lux cu scara interioară care este folosit in prezent de 6 cetăţeni imigranţi din Bangladesh a căror forme legale de locuire în Timișoara nu sunt cunoscute reclamantei, fiind posibil ca aceste persoane să fi intrat ilegal în țară sau mai mult să intenționeze să părăsească ţara fiind în tranzit în imobilul reclamantei”.
„Aceștia fiind in număr exagerat de mare 6 - au deranjat în scurtul timp în care locuiesc, vecinii imobilului, existând pericolul deteriorării excesive a spațiului mobilat cu bunurile reclamantei. Urgenţa este data şi de pierderile cauzate prin imposibilitatea închirierii acestui spațiu şi obținerea veniturilor cuvenite proprietarului imobilului”, se mai arată în cererea de chemare în judecată.
Judecătoria Timișoara a respins cererea femeii ca rămasă fără obiect pentru că, după depunerea cererii de chemare în judecată, „pârâta a eliberat apartamentul închiriat”.