Cum a încercat un cioban să ajungă gratis la Cluj-Napoca, cu ambulanța. "Știți povestea Băiatul care a strigat lupul?”

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 11:49
2750 citiri
Cum a încercat un cioban să ajungă gratis la Cluj-Napoca, cu ambulanța. "Știți povestea Băiatul care a strigat lupul?”
Echipajele care au intervenit FOTO Facebook/ ISU Cluj

Un cioban de la o stână din județul Cluj a sunat la numărul de urgență 112 miercuri, 27 aprilie, și a invocat un motiv fals, încercând să folosească ambulanța ca mijloc de transport, a anunțat ISU Cluj pe pagina de Facebook a instituției.

"Pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează!

Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință.

Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

Și vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate.

Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un eveniment rutier petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav.

Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând.

Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă?

Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale!

În fotografie sunt colegii noștri, alături de mașinile puse la dispoziție de Cert Rescue.

Potrivit ISU Cluj, ieri, în jurul orei 15.00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor, iar persoana de la telefon a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Întrucât drumul până la presupusul pacient era accidentat și plin de noroi, paramedicii au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta, iar salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor", scrie pe pagina ISU Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incident uluitor într-o școală din Cluj-Napoca. O elevă a căzut de la etaj în timpul orei de engleză, în prezența colegilor şi a profesoarei
Incident uluitor într-o școală din Cluj-Napoca. O elevă a căzut de la etaj în timpul orei de engleză, în prezența colegilor şi a profesoarei
O elevă de 16 ani a căzut luni, 22 aprilie, de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale "Romulus Ladea" din Cluj-Napoca, a suferit traumatisme şi a fost transportată la spital. Incidentul a...
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
#apel 112, #cioban, #Cluj Napoca, #ambulanta, #Gratis , #stiri sociale