"Ce? Alo, m-auzi??? Daa? Eu te aud!!!” De ce vorbesc românii pe apeluri video în locuri publice

Vineri, 02 August 2024, ora 22:26
14792 citiri
"Ce? Alo, m-auzi??? Daa? Eu te aud!!!” De ce vorbesc românii pe apeluri video în locuri publice
Persoană aflată în apel video, într-un mijloc de transport FOTO Reddit

Obiceiul de a vorbi în public pe apeluri video, fără căști, poate crea disconfort și distragere pentru cei din jur. Fără căști, sunetul apelului este auzit de toată lumea din apropiere, ceea ce poate fi considerat lipsit de politețe, mai ales în locuri publice sau spații de lucru comune.

Lipsa căștilor compromite confidențialitatea conversației și deranjează persoanele aflate în zonă. Utilizarea căștilor nu doar că îmbunătățește calitatea sunetului pentru participantul la apel, dar și reduce zgomotul ambiental, contribuind la o experiență mai plăcută și mai respectuoasă pentru toți.

Un utilizator al platformei Reddit a încercat să înțeleagă fenomenul și a deschis o discuție pe această temă.

"De ce vorbești "pe cameră"?"

"Mă amuză și mă enervează în același timp troglodiții și inculții care vorbesc pe apel video în tren sau alte locuri publice", a scris acesta.

"Noi și tot aeroportul știm că te doare burta"

Postarea a strâns peste 300 de comentarii. Unii s-au referit la situații la care au fost martori, alții au oferit soluții.

"Ce? Alo, m-auzi??? Daa? Eu te aud!!! Copilul ce mai face? Vine acasă de Craciun? Nu? Nici Crăciunul ăsta? Aia e."

"Eu am prins una din asta în aeroport, vorbea cu nush ce mătușă. M-am dus în spatele ei ca să întru în camera și i-am zis "Bună mătușă, noi și tot aeroportul știm că te doare burta și ai cufureală, sănătate multă!"

A plecat din zona de așteptare. S-a uitat urât la mine tot zborul."

"Asta ar trebui să facem toți. Să îi deranjăm pe nesimțiți și mai tare, în grup. Așa se face educația socială".

"Mie mi-a cerut unul hotspot în avion să își sune copilul, l-a sunat pe video tare în tot avionul, dar mai mult urla la fosta nevasta să îi arate copilul. Mi s-a făcut milă, dar tot au fost 5 minute de rușine imensă".

"Cred că oamenii care fac asta sunt incapabili să înțeleagă că îi deranjează pe alții, pentru că nu pot să conceptualizeze situații în care nu sunt ei centrali și nici să se pună în locul altora, ca să înțeleagă alte perspective. Dacă pe tine te deranjează, este problema ta și trebuie tu să îți pui căști sau să pleci în altă parte, nu ei."

"L-am dat jos pe unul din ăsta din autobuz"

"Mie mi se pare că ăștia sunt de fapt majoritatea și noi restul suntem ăia mai ciudați."

"Acum 2 săptămâni, l-am dat jos pe unul din ăsta din autobuz.

Evident doar după ce a coborât, au fost vreo 2-3 care cu jumate de gură au apreciat gestul meu."

"Păi se pun în locul altora și boomerii la rândul lor nu sunt deranjați când alte persoane vorbesc prea tare la telefon, așa că ei consideră că nici celelalte persoane nu sunt deranjate de ei.

Mersul cu trenul e chiar lux. Să încerci să mergi odată cu un microbuz plin cu persoane mai în vârstă spre vreun sătuc, să vezi acolo hărmălaie și bârfe.

Pe mine, personal, nu m-a deranjat niciodată că cineva discută mai tare cu altcineva, ori la telefon, ori irl, chit că eu nu fac asta. Mi se par simpatici, e bine că măcar au cu cine discuta.

În schimb nu suport nesimțiri precum manele ascultate prea tare sau videoclipuri de pe tik tok sau yt shorts."

"Nu văd sensul să fac pe justițiarul"

"Faza e că în general persoanele care fac asta sunt animale și nu se gândesc nici măcar o dată până să dea cu pumnul. Atât timp cât: 1. autoritățile nu îți pot asigura nici cel mai mic dram de siguranță, 2. oamenii din jur nu se implică în cazul unui conflict (motivul fiind punctul 1), nu văd sensul să fac pe justițiarul și să mi-o iau pe gratis. Și aș mai adaugă ceva, de niște ani buni nu am mai întâlnit o persoană care să se poată impună fizic și să fie educat. Toți sunt bombardieri (cei întâlniți de mine). Așa a evoluat societatea, înspre agresivitate și lipsă de gândire."

"Iq-ul mediu în România acum câțiva ani era 87.

40% - 50% din elevii de liceu din România sunt analfabeți funcționali.

Jumătate din copiii care încep clasa 1 în România, se pierd pe drum și nu apucă să termine liceul.

Frustrarea, agresivitatea e foarte întâlnită la concetățeni.

Majoritatea românilor sunt nu foarte deștepți, n-au bun simt, nu se pot pune în papucii celorlalți, nu pot să înțeleagă termeni/situații abstracte. E frustrant, dar asta e țara. Da, țara se dezvoltă, vom avea în câțiva ani drumuri decente, nivelul de trai crește. Dar asta e realitatea, zilnic în România ai șanse foarte mari să dai de conaționali neciopliți, răi și să te enervezi. Din cauza asta vreau să emigrez din nou peste ceva timp, deoarece și pe drumurile noi, și în parcurile noi, tot de melteni dau prea des. Posibil să par arogant prin ce am scris, dar vă asigur că nu sunt. Sunt sătul să am de a face mult prea des cu oameni fără empatie."

"Cea mai bună metodă să-i faci să închidă e să te bagi în conversație"

"În general, poți pune în aplicare următoarele 2 scenarii:

Dacă ești într-un loc "aglomerat" și un individ vorbește la speaker (sau pe video, dar tot cu speaker, oricum), cea mai bună metodă să-i faci să închidă e să te bagi în conversație. Dacă insiști să porți o conversație pe speaker, înseamnă că pot face și eu parte din ea. "A, da, și ce mai zice mătușa?", "Auzi, ce faci de mâncare în seară asta?" etc.

Te faci că ai o discuție imaginară la telefon, te duci lângă respectivul, și țipi mai tare ca el. "ȘI, AȚI PUS MURĂTURILE? DA? CASTRAVEȚI ȘI GOGOȘARI? CE MIȘTO! ȘI NOI AM COPT VINETE ȘI AM FĂCUT ZACUSCĂ! ABIA AȘTEPT SĂ MÂNCĂM"".

Obiceiurile pe care românii le-au păstrat din cauza sărăciei din copilărie. "Nu ies nicăieri, pentru că ar însemna că trebuie să cheltui"/ "Îmi vine să dau retur la orice"
Obiceiurile pe care românii le-au păstrat din cauza sărăciei din copilărie. "Nu ies nicăieri, pentru că ar însemna că trebuie să cheltui"/ "Îmi vine să dau retur la orice"
Oamenii care au crescut în sărăcie pot păstra obiceiuri formate în copilărie ca reacție la lipsurile experimentate. De exemplu, ei pot fi extrem de economi sau pot evita cheltuielile...
Motivele pentru care românii se consideră discriminați. Ce influență are venitul STUDIU
Motivele pentru care românii se consideră discriminați. Ce influență are venitul STUDIU
Unu din patru români s-a simţit la un moment dat tratat diferit din cauza vârstei, arată un studiu realizat la iniţiativa Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)....
#apel video, #romani, #obicei , #stiri sociale
  1. Dâmbovița va deveni „coridorul verde - albastru" al Capitalei. Proiect cu insule plutitoare și sporturi nautice
  2. Sute de agenți Hezbollah răniți grav în Liban. Le-au explodat pagerele în urma unui atac cibernetic la scară largă. Reacția Israelului VIDEO FOTO
  3. Viitorul Ucrainei, negociat în spatele ușilor închise. Îngrijorări privind un nou atac de proporții
  4. „Zero taxe pentru emiterea adeverinţelor care garantează pensii mai mari". Proiectul de lege trimis la Parlament de PNL
  5. Admitere Rezidențiat. Regulamentul examenului a fost decis. Anunțul Ministerului Sănătății
  6. Parlamentul francez a acceptat o procedură specială de demitere a lui Emmanuel Macron. Care sunt șansele ca președintele să fie înlăturat
  7. UE dezvăluie spune ce a însemnat sprijinul oferit Ucrainei: peste o sută de miliarde de euro și instruirea a zeci de mii de militari
  8. Comisia Europeană vrea să interzică fumatul și vapatul în spațiile exterioare, inclusiv la terase. Ce măsuri recomandă statelor membre
  9. Inundații în Europa: Bilanțul victimelor crește la 19. O altă țară intră în alertă maximă FOTO/VIDEO
  10. România a obținut cea mai importantă funcție în Comisia Europeană, susține Mihai Tudose. Cui i s-ar datora această victorie