Adobe actualizează Acrobat și Reader cu inteligență artificială. Ce procese vor fi automatizate

Marti, 18 Iunie 2024, ora 15:46
1540 citiri
Adobe actualizează Acrobat și Reader cu inteligență artificială. Ce procese vor fi automatizate
FOTO GSMArena

În urma integrării inteligenței artificiale în Premiere Pro, Adobe a anunțat pe 17 iunie actualizarea cu AI a Adobe Acrobat și Reader. În perioada 18 iunie – 28 iunie 2024, Adobe oferă acces gratuit și complet la funcțiile Acrobat AI Assistant.

După această perioadă, utilizatorii vor avea opțiunea de a achiziționa un abonament add-on pentru Asistentul AI, cu prețuri începând de la 4,99 dolari pe lună, disponibil până pe 4 septembrie. Începând cu 18 iunie 2024, toți utilizatorii individuali Acrobat Standard și Pro vor primi 250 de credite generative pe lună, fără costuri suplimentare, pentru a utiliza funcțiile Edit Image și Generate Image.

Funcții noi în Adobe Acrobat și Reader

Utilizatorii vor putea crea și edita imagini direct în PDF-uri, folosind Adobe Firefly, o suită de instrumente AI generative dezvoltate de Adobe și integrate în Creative Cloud. Firefly este antrenat să recunoască legătura dintre text și imagini, permițând generarea de imagini, grafică și text prin cereri scrise.

Funcții noi pentru imagini

Editare Imagine: Utilizatorii pot folosi instrumente intuitive precum Generative Fill, Remove Background, Erase și Crop pentru a adăuga, elimina și îmbunătăți imagini.

Generare Imagine: Permite utilizatorilor să adauge imagini noi în PDF-uri, ajustând dimensiunea și stilul acestora.

Caracteristici Acrobat AI Assistant

Informații din Documente Multiple: Identificarea rapidă a temelor cheie, tendințelor și relațiilor dintr-un grup de documente selectate, sintetizând informațiile pentru a crea conținut impactant.

Transcrieri Îmbunătățite ale Întâlnirilor: Înregistrarea ședințelor, analizarea conținutului și generarea automată de rezumate ale principalelor subiecte, puncte cheie și acțiuni de urmat.

Funcțiile Asistentului AI din Acrobat și integrarea Adobe Firefly sunt disponibile pe multiple platforme, inclusiv desktop, web și mobil. Inițial, funcțiile sunt disponibile în limba engleză, urmând ca alte limbi să fie adăugate în viitor.

Deși integrarea AI aduce beneficii semnificative, există preocupări privind drepturile de autor și confidențialitatea. Adobe a fost criticată recent pentru că a cerut utilizatorilor de Photoshop să accepte termeni și condiții care permit companiei să acceseze, utilizeze și chiar să sublicențieze conținutul utilizatorilor.

Compania a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru „îmbunătățirea Serviciilor și Software-ului”, dar mulți utilizatori și-au pierdut încrederea în Adobe.

Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
Un sondaj realizat de Nikkei Research pentru Reuters a arătat că aproape 24% dintre companiile japoneze au integrat deja inteligența artificială (AI) în afacerile lor, în timp ce peste 40% nu...
Gemini înlocuiește Google Assistant cu funcționalități avansate. Cum puteți activa AI-ul fără să deblocați telefonul
Gemini înlocuiește Google Assistant cu funcționalități avansate. Cum puteți activa AI-ul fără să deblocați telefonul
Google se pregătește să înlocuiască definitiv vechiul Google Assistant cu Gemini, un asistent virtual mult mai avansat, dezvoltat pentru a funcționa chiar și din spatele meniului Lock...
#aplicatii, #inteligenta artificiala, #procese , #aplicatii
  1. Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
  2. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  3. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  4. Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
  5. A apărut primul telefon Android cu încărcare Qi2 Wireless. Ce specificații are
  6. Vin bani europeni pentru producătorii agricoli. Sprijin pentru românii care cultivă roșii și usturoi
  7. Google rezolvă o problemă majoră în aplicația de mesagerie
  8. Soluția pentru rezolvarea problemelor IT globale emisă de CrowdStrike. DNSC a publicat instrucțiunile
  9. Măsurile Guvernului împotriva crizei energetice. Ce se va întâmpla cu facturile românilor la curent
  10. Pana IT globală duce la improvizații în aeroporturile afectate. Cum s-a transformat panoul de informații despre zboruri