Rivalul Google Maps și Waze care vă ajută să evitați ambuteiajele în trafic. Despre ce aplicație este vorba

Vineri, 20 Septembrie 2024, ora 11:27
37390 citiri
Rivalul Google Maps și Waze care vă ajută să evitați ambuteiajele în trafic. Despre ce aplicație este vorba
FOTO: GSMArena

În lumea aplicațiilor de navigație, Google Maps, Waze și Apple Maps sunt considerate lideri incontestabili, oferind date în timp real despre trafic și sugestii de rute rapide. Cu toate acestea, un jucător mai puțin cunoscut, Sygic, vine puternic din urmă, oferind soluții inovatoare pentru utilizatori.

Cum funcționează sistemul Sygic pentru evitarea traficului

Sygic este cunoscut pentru oferirea unor funcții premium pe care nu le găsești în alte aplicații. Printre acestea se numără modul de dashcam, care permite înregistrarea drumului, și Head-Up Display, care proiectează informații esențiale direct pe parbrizul mașinii. Însă, ca orice aplicație de navigație, și Sygic se bazează pe date despre trafic în timp real pentru a oferi rute mai rapide către destinații.

Deși nu colectează propriile date de trafic din dispozitivele utilizatorilor săi, Sygic folosește informațiile furnizate de TomTom Traffic, o companie renumită în domeniul navigației, care colectează date de la peste 400 de milioane de dispozitive. Acestea includ telefoane mobile, dispozitive GPS instalate în flotele de vehicule, senzori rutieri și chiar camerele instalate de autorități.

Cum se colectează datele despre trafic

Fiecare dispozitiv mobil poate contribui la colectarea datelor despre trafic. Aplicațiile folosesc senzorii încorporați pentru a detecta mișcarea și viteza cu care se deplasează un utilizator. Prin analiza datelor GPS, Sygic și TomTom pot estima unde sunt localizate ambuteiajele, cât de lungi sunt și cât timp ar putea dura până să le traversezi.

Totuși, aceste informații sunt estimative, ceea ce înseamnă că uneori poți fi avertizat despre un blocaj care nu mai este acolo sau, din contră, poți întâlni un ambuteiaj fără a primi un avertisment anterior. Acest lucru se datorează faptului că schimbările din trafic cauzate de accidente sau alte incidente nu pot fi întotdeauna prevăzute în timp real.

Sygic promite să actualizeze datele despre trafic la fiecare două minute, iar aplicația caută constant rute mai rapide pe baza acestor informații. În plus, aplicația oferă și un sistem de raportare a incidentelor similar cu cel din Waze, alertând utilizatorii despre condițiile rutiere imprevizibile, precum șoferi care circulă pe contrasens.

Pe lângă evitarea traficului, Sygic vine și cu funcții esențiale precum avertismentele de depășire a vitezei, hărți offline care permit navigarea fără conexiune la internet și un sistem de avertizare asupra schimbărilor de limite de viteză.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Sygic va reuși să ajungă la nivelul popularității rivalilor săi, însă aplicația continuă să impresioneze prin funcțiile sale inovatoare și atenția la detalii.

Capitolele la care Google Maps este depășit de Waze. Lupta celor doi giganți de navigație
Capitolele la care Google Maps este depășit de Waze. Lupta celor doi giganți de navigație
Google Maps și Waze sunt două dintre cele mai populare aplicații de navigație la nivel global, ambele aflate sub umbrela gigantului Google. Cu toate acestea, fiecare aplicație se adresează...
Spotify lansează acum o funcție așteptată de toți utilizatorii. Cum puteți asculta muzică fără semnal sau internet
Spotify lansează acum o funcție așteptată de toți utilizatorii. Cum puteți asculta muzică fără semnal sau internet
Spotify a anunțat lansarea unei noi funcții numite Offline Backup, exclusiv pentru utilizatorii Premium, care facilitează ascultarea muzicii offline fără a mai necesita descărcarea manuală a...
#aplicatii, #Google Maps, #trafic , #Waze
  1. Capitolele la care Google Maps este depășit de Waze. Lupta celor doi giganți de navigație
  2. Cum se compară regimul fiscal din România cu cele mai mari scumpiri de impozite ale vecinilor europeni. Ce țări au mărit dările în 2024
  3. Grupul energetic numărul 5 Rovinari este gata de a fi pus în funcțiune. Ce producție va avea acesta
  4. Cum producătorii de mașini din China pot fenta taxele vamale din UE. Reacția unui mare gigant auto
  5. Regulile de conducere pe care prea puțini șoferi le cunosc. Titi Aur: „Am o mare problemă"
  6. Prețurile petrolului au sărit în aer: Cea mai mare creștere săptămânală din ultimii doi ani, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu
  7. Anunț privind plafonarea prețurilor la energie. Ciolacu: "România nu este obligată de către nimeni cu nimic"
  8. Jumătate dintre români riscă să plătească un preț la energie mai mare cu 120%
  9. Modificări majore la Facebook. Zuckerberg a făcut anunțul. „Fură" de la TikTok și WhatsApp
  10. H&M a luat o decizie majoră. Renunță la utilizarea de puf şi pene de rațe și gâște în îmbrăcămintea sa