WhatsApp introduce căutarea inversă a imaginilor direct în aplicație: o nouă armă împotriva dezinformării

Vineri, 08 Noiembrie 2024, ora 22:02
13013 citiri
WhatsApp introduce căutarea inversă a imaginilor direct în aplicație: o nouă armă împotriva dezinformării
FOTO Unsplash

WhatsApp a început să testeze o funcție care permite utilizatorilor să efectueze căutarea inversă a imaginilor direct în cadrul aplicației. Aceasta vine ca un pas înainte în lupta împotriva dezinformării și adaugă un nivel suplimentar de verificare pentru utilizatorii care doresc să autentifice imaginile primite în conversațiile lor.

Noua funcționalitate, disponibilă momentan pentru testerii beta ai versiunii de Android (versiunea 2.24.23.13), simplifică procesul de verificare a imaginilor. Utilizatorii pot accesa meniul de opțiuni din colțul dreapta sus al unei imagini primite și selecta „Caută pe web”. Astfel, imaginea este încărcată pe Google, iar motorul de căutare returnează imagini identice sau similare, ajutând utilizatorii să identifice posibile editări sau să determine dacă imaginea face parte dintr-o campanie de dezinformare.

Deși imaginea este încărcată pentru căutare pe Google, WhatsApp a subliniat că datele utilizatorilor sunt protejate. Imaginile nu sunt procesate sau stocate de aplicație, asigurând astfel un nivel de confidențialitate ridicat.

Integrarea căutării inverse a imaginilor în WhatsApp reprezintă un pas important pentru utilizatorii care doresc să-și protejeze conversațiile de conținut fals sau înșelător. Până acum, acest proces trebuia realizat manual, necesitând salvarea și încărcarea imaginii într-un alt serviciu de căutare. Noua funcție economisește timp și face verificarea mai accesibilă, oferind utilizatorilor o soluție direct în cadrul aplicației.

WhatsApp, deținută de Meta, continuă să evolueze și să își extindă portofoliul de funcții dincolo de simpla mesagerie. Printre funcțiile adăugate recent se numără apelurile video și audio, transferurile de bani și mesajele temporare. Implementarea căutării inverse a imaginilor subliniază tendința aplicației de a se transforma într-o platformă completă, adaptată nevoilor moderne de comunicare și informare.

Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
România deține cea mai mică pondere din Uniunea Europeană a persoanelor care au continuat să lucreze în primele 6 luni de la primirea primei pensii pentru limită de vârstă. Dacă în...
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
CEC Bank a decis, în urmă cu două luni, să închidă 15 conturi bancare aparținând lui Horațiu Potra și celor patru societăți administrate de acesta. Instituția financiară a invocat...
#aplicatii, #WhatsApp , #WhatsApp
  1. Românii și accesul la internet – TradeVille
  2. Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
  3. O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
  4. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  5. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  6. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  7. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  8. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință
  9. Firmele rusești din România, afectate de războiul început de Putin. Pentru afacerile directe, veniturile sunt mai mici cu sute de milioane de lei
  10. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”