Apple se pregătește să lanseze noua generație de procesoare. Ce caracteristici oferă

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 22:48
2082 citiri
Apple se pregătește să lanseze noua generație de procesoare. Ce caracteristici oferă
FOTO Hepta

Apple se pregătește să lanseze noua generație de cipuri, M4, în contextul unei competiții acerbe cu Microsoft și Qualcomm. Noile cipuri sunt așteptate să fie prezentate în toamna acestui an și vor fi utilizate pe următoarele modele de laptopuri MacBook și computere Mac.

Această mișcare vine după ce vânzările de computere Mac au înregistrat o scădere de 27% în ultimul an fiscal, care s-a încheiat în septembrie 2023. Chiar și lansarea modelelor MacBook Pro M3 în toamna trecută nu a reușit să impulsioneze vânzările, acestea neavând un impact semnificativ asupra performanței în comparație cu generația anterioară, M2.

Cipurile M4 sunt concepute pentru a integra funcții avansate bazate pe inteligență artificială, cu scopul de a revitaliza gama de produse a companiei și de a oferi un răspuns la cerințele tot mai complexe ale utilizatorilor. Apple plănuiește să implementeze aceste capabilități AI în toate produsele sale viitoare, marcând un pas important în evoluția tehnologică a companiei.

Când va lansa Apple noile modele de procesoare

Potrivit rapoartelor, până la finalul anului, Apple ar urma să lanseze noi modele de iMac, versiuni low-end și high-end de MacBook Pro cu ecrane de 14 inch, MacBook Pro de 16 inch, precum și noi modele de Mac mini. În 2025, sunt așteptate lansările modelelor MacBook Air de 13” și 15” cu M4 în primăvară, urmate de noi versiuni de Mac Studio la mijlocul anului și Mac Pro mai târziu în cursul anului.

Apple intenționează să demonstreze capabilitățile de procesare AI ale noilor cipuri M4 la evenimentul Worldwide Developers Conference, programat între 10 și 14 iunie 2024, unde va fi prezentată și următoarea versiune majoră a sistemului de operare MacOS.

Cipurile M4 vor fi disponibile în trei variante: baza, Pro și Max, fiecare destinată unui segment diferit de produse, de la modele accesibile de MacBook Pro și MacBook Air, până la configurații avansate pentru Mac Pro, unde utilizatorii vor putea opta pentru până la 512 GB de memorie RAM, depășind limita actuală de 192 GB.

Quarterly Report - Editia 4

Bug în iOS 17.5: fotografii șterse în urmă cu mult timp reapar pe iPhone-urile utilizatorilor
Bug în iOS 17.5: fotografii șterse în urmă cu mult timp reapar pe iPhone-urile utilizatorilor
Un bug ciudat afectează iPhone-urile recent actualizate la iOS 17.5. Mai exact, fotografii pe care utilizatorii le credeau șterse, acum pot fi găsite în galeria telefonului Pe de o parte,...
iOS 17.5: Ce actualizări importante vin pentru utilizatorii de iPhone
iOS 17.5: Ce actualizări importante vin pentru utilizatorii de iPhone
Apple a lansat recent noua versiune a sistemului de operare iOS, versiunea 17.5, aducând o mulțime de îmbunătățiri și upgrade-uri. Noul iOS 17.5 introduce suport pentru distribuția de...
#apple, #ios, #MacBook , #Apple