Apple a pierdut poziția de lider pe piața smartphone-urilor. Compania care i-a luat locul

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 11:48
4093 citiri
Apple a pierdut poziția de lider pe piața smartphone-urilor. Compania care i-a luat locul
În China, unele companii şi agenţii guvernamentale au limitat utilizarea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor FOTO Pixabay

Livrările de telefoane iPhone au înregistrat o scădere de aproape 10% în primul trimestru al acestui an, afectate de intensificarea competiţiei venite din partea producătorilor de dispozitive Android, astfel că Apple a pierdut poziţia de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung, arată datele firmei de cercetare IDC, informează Reuters.

Potrivit IDC, în primele trei luni ale acestui an livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% până la 28,4 milioane unităţi, iar Samsung a fost lider cu o cotă de piaţă de 20,8%, în condiţiile în care a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri. În schimb, Apple a livrat doar 50,1 milioane de telefoane iPhone în primul trimestru, faţă de cele 55,4 milioane unităţi livrate în urma că un an, iar cota sa de piaţă a fost de 17,3%. Pe locul al treilea se situează producătorul chinez Xiaomi cu o cotă de piaţă de 14,1% în primul trimestru.

”Aşa cum ne aşteptam revenirea pieţei de smartphone face progrese...În timp ce Apple a reuşit să cucerească poziţia de lider la finele lui 2023, Samsung a redevenit cel mai mare furnizor de smartphone în primul trimestru”, a declarat vicepreşedintele IDC, Ryan Reith.

Pierderea poziţiei de lider scoate în evidentă provocările cu care se confruntă Apple în China, cea mai mare piaţă a grupului american, unde unele companii chineze şi agenţii guvernamentale au decis să limiteze utilizarea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor. În replică, Apple intenţionează ca la conferinţa Worldwide Developers Conference (WWDC) din luna iunie să prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului care rulează pe telefoanele iPhone, tabletele iPad şi celelalte dispozitive Apple.

De asemenea, investitorii aşteaptă de la Apple noutăţi cu privire la Inteligenţa Artificială, în condiţiile în care până acum grupul a fost foarte tăcut când vine vorba de încorporarea AI în dispozitivele sale. La începutul anului Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft.

Quarterly Report - Editia 4

Samsung amână lansarea Galaxy Z Fold 6 FE din cauza competiției. Ce oferea telefonul
Samsung amână lansarea Galaxy Z Fold 6 FE din cauza competiției. Ce oferea telefonul
Samsung simte presiunea competiției din China, motiv pentru care a ales să amâne lansarea modelului Galaxy Z Fold 6 FE. Potrivit unor surse, lansarea Galaxy Z Fold 6 FE era planificată...
Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad
Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad
Apple a anunțat o serie de funcționalități noi care vor fi disponibile "mai târziu în acest an" pentru iPhone și iPad, fiind probabil incluse în iOS 18 și iPadOS 18, ce vor fi prezentate...
#apple, #lider, #smartphone, #Samsung , #Apple