Apple renunță la proiectul unei mașini electrice, după investiții de miliarde de dolari timp de un deceniu

Marti, 27 Februarie 2024, ora 22:27
2646 citiri
Apple renunță la proiectul unei mașini electrice, după investiții de miliarde de dolari timp de un deceniu
Apple renunță la obiectivul de a construi o mașină electrică FOTO X

Compania Apple renunță la obiectivul de a construi o mașină electrică, după un deceniu, abandonând unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istoria companiei.

Apple a făcut dezvăluirea pe plan intern marți, surprinzând cei aproape 2.000 de angajați care lucrează la proiect. Decizia a fost anunțată de Chief Operating Officer Jeff Williams și Kevin Lynch, un vicepreședinte responsabil de proiect.

Cei doi directori le-au spus angajaților că proiectul va înceta și că mulți angajați din echipa care lucrează la mașină - cunoscută sub numele de Special Projects Group, sau SPG - vor fi mutați la divizia de inteligență artificială sub conducerea executivului John Giannandrea. Ei se vor concentra pe proiecte generative de inteligență artificială, o prioritate din ce în ce mai importantă pentru companie.

Echipa Apple auto are și câteva sute de ingineri hardware și designeri de mașini. Este posibil ca aceștia să poată aplica pentru locuri de muncă în alte echipe Apple. Vor fi disponibilizări, dar nu este clar câte.

Decizia este o bombă pentru companie, punând capăt unui efort de miliarde de dolari investiți într-o industrie cu totul nouă. Gigantul tehnologic a început să lucreze la o mașină în jurul anului 2014, punându-și ochii pe un vehicul electric complet autonom, cu interior asemănător unei limuzine și navigație cu ghid vocal.

Miliardarul Elon Musk, proprietarul brandului concurent Tesla, a anunțat și el pe rețeau X decizia Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #renuntare, #proiect, #masina electrica, #miliarde dolari , #Apple