Apple Watch: Intrebarea cruciala la care trebuie sa raspunda gigantul IT pentru a scoate utilizatorii din ceata

Luni, 09 Martie 2015, ora 12:30
5778 citiri
Apple Watch: Intrebarea cruciala la care trebuie sa raspunda gigantul IT pentru a scoate utilizatorii din ceata
Foto: Apple

Apple va prezenta, luni seara, detaliile despre primul sau ceas inteligent, insa compania americana trebuie sa raspunda la o intrebare importanta despre noul produs.

"De ce ar trebui utilizatorii sa cumpere Apple Watch?" - e o chestiune esentiala pe care Tim Cook, directorul executiv al gigantului IT, trebuie sa o lamureasca in cadrul conferintei, potrivit Business Insider.

Noutati despre Apple Watch: Intalnire invaluita in mister cu sefii Facebook, BMW si United Air Lines

Ceasul inteligent a fost prezentat pe 9 septembrie 2014, impreuna cu telefoanele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar de atunci au inceput sa apara si speculatiile legate de rolul sau in aceasta piata.

Unii cred ca Apple ar trebui sa il prezinte ca un simplu accesoriu care are cateva functii utile. Pe de alta parte, exista voci care sustin ca adevarata valoare a acestuia consta in faptul ca va reduce "povara" de a scoate telefonul din buzunar sau din geanta pentru a verifica mesajele sau notificarile primite.

In acelasi timp, altii considera ca Apple Watch va face valuri prin aplicatiile si serviciile inovatoare, la fel cum s-a intamplat in cazul iPhone.

Business Insider atrage atentia ca gigantul IT nu a oferit o motivatie clara legata de rolul pe care ceasul inteligent l-ar putea juca in viata utilizatorilor. Deja stim ce poate sa faca: iti poate da indicatii atunci cand te afli pe drum, iti poate monitoriza bataile inimii, poate trimite emoticoane prietenilor, poti folosi serviciul de plati Apple Pay. Dar acestea reprezinta doar functii care nu au niciun scop precis.

Comparativ, cand Apple a lansat pentru prima data iPhone si iPad, rationamentul era clar:

- iPhone e un telefon, dar si un dispozitiv cu ajutorul caruia poti naviga pe Internet si care suporta continut multimedia.

- iPad e o tableta cu un ecran mai mare ca iPhone, care face legatura intre telefon si laptop.

De la lansarea primelor versiuni al acestor dispozitive, ele au evoluat foarte mult, dar ideea e ca Apple avea o viziune clara cand le-a introdus pe piata.

Utilizatorii sunt in ceata

Bazandu-ne pe ce Tim Cook a dezvaluit pana acum, utilizatorii nu isi pot da seama ce e Apple Watch: O bijuterie? Un inlocuitor pentru telefon? O bratara de fitness care arata si cat e ora?

Si, poate cel mai important aspect, Tim Cook trebuie sa explice utilizatorilor de ce merita sa dea 350 de dolari, peste o mie de dolari sau chiar 10.000 de dolari (pentru versiunea din aur) pe un dispozitiv care pare ca face aceleasi lucruri ca ceasurile inteligente existente, care sunt mult mai ieftine.

Preturi scandaloase pentru Apple Watch? Cat ar putea costa cel mai asteptat ceas inteligent (Foto)

Quarterly Report - Editia 4

Cum ar putea pierde UE cursa economică cu SUA. Măsurile care se discută la cel mai înalt nivel
Cum ar putea pierde UE cursa economică cu SUA. Măsurile care se discută la cel mai înalt nivel
Economia Statelor Unite a arătat o redresare mai puternică decât a blocului european, după frâna bruscă pusă de pandemia de coronavirus. Liderii europeni din Occident văd performanțele...
Tranzacțiile care domină piața imobiliară. Segmentul care s-a dezvoltat vizibil. Prețurile, în creștere continuă
Tranzacțiile care domină piața imobiliară. Segmentul care s-a dezvoltat vizibil. Prețurile, în creștere continuă
Piața de birouri din București s-a dezvoltat vizibil în primul trimestru al acestui an din perspectiva cererii, atât vizând volumul tranzacționat, cât și în ceea ce privește dimensiunea...
#Apple Watch intrebare, #Apple Watch functii, #Apple Watch lansare , #Apple Watch