Premiera: Barbat amendat ca folosea Apple Watch la volan

Sambata, 30 Mai 2015, ora 14:09
5356 citiri
Premiera: Barbat amendat ca folosea Apple Watch la volan
Foto: Apple

Un barbat a fost amendat in Canada pentru ca folosea Apple Watch la volan. Se pare ca este primul caz de acest fel de la lansarea ceasului inteligent, luna trecuta.

Jeffrey Macesin din Quebec a primit o amenda in valoare de 120 de dolari si patru puncte de penalizare, dupa ce politistii rutieri l-au surprins in timp ce utiliza ceasul pentru a schimba o melodie care canta pe iPhone-ul sau, arata The Telegraph.

Cine s-ar fi gandit: Apple Watch nu functioneaza daca ai tatuaje - motivul nebanuit

"Il aveam in geanta pus la incarcat (telefonul - n.red.), iar ceasul poate controla telefonul cand vreau sa pun muzica. Asa ca schimbam melodiile cu mana pe volan", a declarat soferul pentru CTV Montreal.

Macesin, care si-a cumparat smartwatch-ul in ziua in care s-a lansat, pe 24 aprilie, a fost santionat potrivit Codului de Siguranta pe Drumurile din Quebec, care prevede ca "nicio persoana nu poate, cand conduce un vehicul, sa foloseasca un aparat care se tine in mana si care include functiile unui telefon".

Preturi scandaloase pentru Apple Watch? Cat ar putea costa cel mai asteptat ceas inteligent (Foto)

Canadianul a precizat ca va contesta amenda si punctele de penalizare, pentru ca, explica acesta, aparatul se afla pe incheietura, nu in mana.

"Nu e de tinut in mana. E un ceas. E pe incheietura. Aici devine controvesat, dar cred ca problema ar trebuie dezbatuta", a mentionat Jeffrey Macesin.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#amenda Apple Watch, #amenda Apple Watch volan , #Apple Watch