Apple, cel mai valoros brand din lume

Marti, 21 Mai 2013, ora 19:27
1960 citiri
Apple, cel mai valoros brand din lume
Foto: Daylife

Apple a ramas cel mai valoros brand din lume, fiind estimat la 185 de miliarde de dolari, potrivit unui top anual realizat de WPP si Millward Brown.

Valoarea brandului Apple ramane in frunte, chiar daca pretul actiunilor companiei a scazut cu 30 la suta fata de nivelul maxim atins in 2012 si nu a fost lansat nici un produs important in ultimele luni, relateaza CNN Money.

Pe locul al doilea se regaseste Google, cu un brand ce valoreaza 114 miliarde de dolari. Spre deosebire de Apple, Google a lansat un nou produs inovator, Google Glasses, si a imbunatatit mai multe servicii, precum Hangouts. Astfel, in ciuda reclamei negative din cauza problemelor cu Fiscul din Marea Britanie, brandul Google valoreaza cu 5 la suta mai mult decat in urma cu un an, depasind IBM.

Acesta din urma a coborat pe locul al treilea, cu o valoare de 113 miliarde de dolari. Dupa vanzarea diviziei de PC-uri catre Lenovo, in 2005, compania s-a concentrat pe partea de software si servicii.

Prima companie care nu este din sectorul tehnologic se afla pe locul 4, respectiv McDonald's, cu o valoare de brand de 90 de miliarde de dolari. Compania incearca sa isi pastreze clientii introducand si meniuri mai sanatoase, inclusiv salate, alimente cu mai putine grasimi, sare si zahar. De altfel, anul trecut a deschis un restaurant vegetarian in India.

Top 5 este completat de Coco Cola, valoarea brandului fiind de 78 de miliarde de dolari. Bauturile companiei au un adevarat succes pe pietele emergente gen Brazilia, Rusia si India, in timp ce cresterea pe pietele dezvoltate este limitata, dar constanta.

Iata urmatoarele 5 pozitii:

AT&T - 76 miliarde dolari;

Microsoft - 70 miliarde dolari;

Marlboro - 69 miliarde dolari;

Visa - 56 miliarde dolari;

China Mobile - 55 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#valoare brand Apple, #valoare brand Google, #cele mai valoroase branduri , #Google
Comentarii