Cele mai valoroase branduri din lume

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 18:01
4957 citiri
Cele mai valoroase branduri din lume
Foto: Ziare.com

Gigantii Apple si Google si-au adjudecat titlul de cele mai valoroase branduri din lume pentru al treilea an consecutiv, in conditiile in care companiile din sectorul tehnologiei au dominat cea de a 16-a editie a studiului celor mai bune branduri din lume realizat de firma de consultanta Interband.

Valoarea brandului Apple a crescut cu 43% in ritm anual, pana la 170,28 miliarde de dolari, in timp ce brandul Google este evaluat la 120,31 miliarde de dolari, in crestere cu 12%, informeaza Bloomberg.

Topul celor mai valoroase si puternice branduri din lume - surpriza de pe primul loc

Lista continua sa fie dominata de companiile din sectorul tehnologic in conditiile in care in top 10 se regasesc nume precum Microsoft, IBM si Samsung iar 28 dintre cele 100 de companii de pe lista Interbrand sunt din sectorul tehnologiei iar valoarea lor este mai mare decat o treime din valoarea totala a companiilor de pe lista.

Topul celor mai valoroase branduri din lume - cine conduce, cine se prabuseste

Alte companii tehnologice care au intrat in top 30 sunt Intel (14), Cisco (15), Oracle (16), HP (18) si Facebook (23). Aceasta din urma a inregistrat de altfel cea mai mare crestere a valorii unui brand, de 54%, pana la 22 miliarde de dolari. In schimb, atat Nokia cat si Nintendo nu mai fac parte din top 100 branduri in acest an, in timp ce PayPal si Lenovo au intrat in acest clasament pentru prima data, pe locurile 97 si, respectiv, 100.

Nou record pentru Apple, cea mai valoroasa companie din lume

Studiul publicat de Interbrand stabileste valoarea unui brand printr-o combinatie intre performantele sale financiare, capacitatea de a-i influenta pe consumatori sa cumpere si asigurarea profiturilor.

Topul celor mai valoroase branduri din lume - Apple a fost detronat

"Raportul Best Global Brands examineaza de ce are nevoie un brand pentru a avea succes in lumea hiper-fragmentata de astazi. In conditiile in care oamenii cer experiente imediate si personalizate, companiile si marcile trebuie sa se miste rapid", a declarat directorul general de la Interbrand, Jez Frampton.

#cele mai valoroase branduri, #Apple top branduri, #Google top branduri, #cele mai valoroase companii , #Google