Ziare.com

Este periculos ceasul inteligent lansat de Apple?

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 09:20

   

Este periculos ceasul inteligent lansat de Apple?
Autoritatile americane sunt ingrijorate in legatura cu provocarile de securitate cu care se confrunta produsele si serviciile Apple.

Compania americana trebuie sa dea asigurari ca noul ei ceas inteligent nu pune in pericol confidentialitatea informatiilor furnizate de utilizatori.

Procurorul general al statului american Connecticut, George Jepsen, l-a convocat la o intalnire pe directorul executiv al Apple, Tim Cook, relateaza Digital Trends. El vrea sa stie de la Cook daca Apple poate garanta confidentialitate, mai ales ca iWatch poate stoca informatii legate de starea de sanatate si locurile in care se deplaseaza utilizatorul.

Ingrijorarile au aparut dupa postarea pe Internet a numeroase fotografii indecente cu vedete americane, sustrase de pe conturile lor gazduite de iCloud de la Apple.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Jepsen a declarat ca intalnirea cu Tim Cook este o procedura obisnuita, ea avand scopul de a-i asigura pe clientii companiei ca se bucura de protectie.

Se pare insa ca procurul vrea sa solicite Apple sa isi schimbe politica legata de siguranta informatiilor stocate. Mai exact, anumite aplicatii ar putea fi interzise, in special cele legate de afectiunile medicale, care ofera sfaturi utilizatorilor si le pun chiar si diagnostice.

Procurorul Jepsen nu este la primul astfel de caz, el cerandu-le socoteala in trecut si celor de la Google (pentru Google Glass) si Facebook. De exemplu, s-a sesizat in ce priveste tehnologia de recunoastere a fizionomiei utilizatorilor, pe care reprezentantii Facebook ar fi vrut sa o foloseasca.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor