Rusia pregateste o lovitura neasteptata pentru Apple si Google

Marti, 19 Mai 2015, ora 12:38
6731 citiri
Rusia pregateste o lovitura neasteptata pentru Apple si Google
Foto: Government.ru

Rusia vrea sa isi creeze propriul sistem de operare pentru dispozitivele mobile, ca parte a planului de a reduce dependenta de tehnologia Occidentului.

Ministrul rus al Comunicatiilor, Nikolai Nikiforo (foto), a anuntat ca vrea sa inlocuiasca platformele iOS de la Apple si Android de la Google cu un nou software, informeaza ZDNet.

Acesta se va baza pe Sailfish, un sistem de operare pentru dispozitive mobile dezvoltat de firma finlandeza Jolla, de tipul "open-source", care poate fi folosit si modificat de alte companii.

Nikiforo a mentionat ca vrea ca tara lui sa isi reduca dependenta de tehnologia strainilor de la 95% la 50%, in urmatorul deceniu.

Reprezentantii Jolla au avut deja o intalnire cu oficialii rusi, pentru a discuta despre dezvoltarea noului software.

Rusia vrea ca populatia sa foloseasca un software "home-made", in care poate avea incredere. Kremlinul a acuzat SUA ca se folosesc de aceste tehnologii pentru a spiona utilizatorii.

Rusia, pe urmele Chinei: Putin se razbuna pe americani cenzurand Internetul

Totul trebuie facut acasa, ca sa se fereasca de spionii americani

Kremlinul incearca din rasputeri sa taie legaturile cu Occidentul, in contextul sanctiunilor aplicate din cauza razboiului din Ucraina.

Putin vrea sa taie cordonul ombilical al relatiilor cu Occidentul: McDonald's, in varianta ruseasca?

In acest an, autoritatile ruse au facut publice planurile de a dezvolta un lant de magazine de tip fast-food, pentru a face concurenta McDonald's. De asemenea, sistemul de plati cu cardul NSPC (National System of Payment Cards) a fost deja testat, ceea ce reprezinta o lovitura pentru Visa si Mastercard.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Rusia sistem operare propriu, #Rusia sistem operare mobile propriu , #Google