Apple, lider pe piata tabletelor

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 17:26
1280 citiri
Apple, lider pe piata tabletelor

Apple ramane lider pe piata tabletelor, unde detine o cota de 61,5%, arata un raport al International Data Corp.. Compania a vandut in al treilea trimestru al anului 2011 9,3 milioane de tablete.

IDC estimeaza ca sistemul Android va avea mari cresteri in trimestrul al patrulea al anului 2011, pana la o cota de piata de 40,3%, in special datorita tabletei Kindle Fire, care cu specificatii similare iPad-ului si un pret de doua ori mai mic, poate constitui un rival puternic.

Din totalul tabletelor cu sistem de operare Android, Smasung este pe primul loc, cu o cota de piata de 5,6%. Hewlett-Packard Co., Barnes & Noble Inc. si Asustek Computer Inc. sunt de asemenea in topul companiilor producatoare de tablete, insa au cote de piata de sub 5%.

Vanzarile de tablete sunt in crestere de 264% in acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar e-readerele au o crestere de 165,9% fata de anul trecut.

IDC a revizuit in crestere estimarea privind livrarile de tablete in 2011, pe fondul cresterii cererii in trimestrul al patrulea, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.

63 de milioane de tablete vor fi livrate in 2011 clientilor, conform companiei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Apple lider tablete, #tableta Apple, #iPad , #iPad