Cand magia devine realitate: iPad 2 si Steve Jobs, din palaria Apple (Galerie foto)

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 03 Martie 2011, ora 19:16
4629 citiri
Cand magia devine realitate: iPad 2 si Steve Jobs, din palaria Apple (Galerie foto)
Foto: daylife.com

Magia s-a produs. Dupa clipe de incordare in care audienta a asteptat in tacere sa vada cine vine pe scena pentru a prezenta actul magic, apare insusi Steve Jobs. Leacul temporar pentru boala lui si-a facut efectul. Doctorii i-au prescris iPad 2 si momentan efectele s-au vazut.

Nu mai era omul acela sfrijit care de abia se tinea pe picioare cand iesea dintr-o clinica americana, dupa cum il prezentau tabloidele de peste ocean. Plin de energie, dar calm in acelasi timp, Steve a adus lumii nu un iPad cu imbunatatiri, ci unul complet nou, potrivit Engadget.com.

In 2010, sclipirea de geniu cu care a captat atentia mapamondului pornea o furtuna tehnologica in lumea gadgeturilor din categoria MID (mobile internet device). Asa s-a si impartit piata: a fost iPad si restul tablet-PC-urilor, gadgeturi mereu in umbra Apple.

Succesul iPad s-a vazut si in piata chinezeasca, unde, imediat dupa lansare, au aparut o serie de copii ale acestui gadget.

Engadget.com

Mai subtire, mai rapid, mai... iPad

Noul iPad este de doua ori mai rapid decat prima generatie, dar prezentat de Jobs parca nici nu ar exista concurenta pentru asa ceva sau macar un alt gadget Apple aparut inainte. Procesorul de 1 Ghz A5 dual-core (fata de A4 cat are iPad) poarta vina pentru viteza de reactie a aplicatiilor.

Durata de viata a bateriei este de 10 ore.

Desi era laudat si se presupunea ca va ajunge sa aiba o greutate la jumatate fata de primul iPad, ultimul gadget este doar cu 90 de grame mai usor, 590 g.

In data de 11 martie, acesta va ajunge in magazinele din SUA, iar pe 25 martie in mai multe tari printre care si cateva din Europa.

Macworld.com

La capitolul pret, iPad 2 a tinut neaparat sa loveasca in concurenta. Daca Xoom costa 799 dolari, cea mai ieftina versiune a lui iPad, de generatie secunda porneste de la 499 dolari. La un astfel de pret, in Romania va ajunge la 600-700 de euro.

Disponibil in doua nuante, alb si negru si in trei versiuni de capacitate de stocare, pretul sau maxim ajunge la 829 de dolari (versiunea de 64GB cu 3G). Asa cum se si zvonea, iPad 2 este mai subtire cu 33%.

Sursa:daylife.com

Samsung, Galaxya care nu a inghitit starul Apple

Singurul gadget de acest gen care s-a apropiat destul de mult cat sa poata sa-i sufle in ceafa iPad-ului a fost Samsung Galaxy Tab. Pentru al doilea val de astfel de dispozitive, Samsung nici nu a mai asteptat ca Apple sa faca primul pas. A preluat initiativa si, cu mai bine de doua saptamani inainte, compania coreeana a adus pe piata Galaxy Tab 2.

Acesta s-a aratat lumii imbracat in Honeycomb, cel mai avansat sistem de operare de la Android. Impunator, cu o marime de 10,1 inchi, si mai bine dotat decat Xoom (despre care veti citi mai jos, n.red.) acesta are doua camere foto/video, in fata una de 2 MP, iar in spate una de 8 MP. Procesorul a atras si el atentia, un dual-core Tegra 2.

Xoom, varful de lance al Motorola

Un alt concurent care pare sa aibe puterea necesara sa infrunte iPad 2 este Xoom, tablet PC-ul de la Motorola. La cateva zile de la lansare, Xoom devenise deja preferatul americanilor. De ce? A stiut sa atraga prin look-ul interesant si prin compatibilitatea cu tehnologia 4G (care in momentul de fata este centrul atentiei).

Este si ceva mai mare decat iPad-ul, gadgetul Motorola avand 10,1 inchi si un procesor dual-core de 1 Ghz. La capitolul video, jucaria suporta Full HD si are in spate si o camera de 5 MP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ipad2 seve jobs lansare, #samsung galaxy tab motorola xoom , #iPad
Comentarii
Poza GhitzaTheOutLavv
GhitzaTheOutLavv
rank 3