Spionajul baga frica in Marea Britanie - Interzis la tabletele iPad in sedintele de Guvern

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 09:41
3476 citiri
Spionajul baga frica in Marea Britanie - Interzis la tabletele iPad in sedintele de Guvern
Foto: The Telegraph

Guvernul Marii Britanii a interzis iPad-urile la sedintele la nivel inalt, de teama ca agentiile internationale de spionaj le-ar putea folosi pentru a asculta discutiile.

Tabletele de la Apple au fost folosite intr-o prezentare tinuta de ministrul englez Francis Maude, care a avut ca tema modalitatea prin care Serviciul Guvernamental Digital ar putea economisi 2 miliarde de lire sterline intr-un an.

Insa dupa aceea, iPad-urile au fost scoase din sala de sedinte, de teama ca discutiile ar putea fi ascultate, scrie The Telegraph.

Marea Britanie crede ca Rusia, China, Iran si Pakistan au dezvoltat o modalitate prin care microfoanele dispozitivelor mobile pot fi activate folosind un virus de tip Troian.

Totusi, potrivit The Guardian, si agentii britanici au semnat o intelegere de parteneriat cu tari precum Germania in ceea ce priveste spionajul.

Recent, dupa summit-ul G20 desfasurat in orasul rusesc St. Petersburg, au aparut informatii ca stick-urile de memorie facute cadou delegatiilor straine contineau virusi informatici, care ar fi facilitat accesul la informatii. Rusia a negat, insa, acuzatiile.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Marea Britanie interzicere iPad conferinte, #Marea Britanie interzice iPad sedinte, #Marea Britanie interzice iPad conferinte, #scabdal spionaj Marea Britanie, #scandal spionaj , #iPad
Comentarii