Dezastrul rasunator al unei tablete care promitea mult

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 18:22
3338 citiri
Dezastrul rasunator al unei tablete care promitea mult
Foto: Huffington Post

Tableta Surface, lansata de Microsoft, nu a avut succesul pe care compania conta. Desi au incercat sa ia o masura in aceasta privinta, ieftinind-o recent, Microsoft se confunta cu vanzari slabe ale acestei tablete.

Conform estimarilor, esecul tabletei Surface ar fi provocat pierderi de aproximativ un miliard de dolari celor de la Microsoft, scrie Huffington Post. Esecul rasunator al acestei tablete este unul surprinzator, caci noul design adus pe piata de ea promitea mult.

Lansarea ei a fost facuta putin cam tarziu, pe o piata in care Apple facea deja legea cu iPad-ul lor foarte popular. Rezultatul dezastruos al tabletei Surface a fost cauzat de mai multi factori. La el au contribuit si oamenii importanti din conduderea companiei Microsoft, ei luand decizii nu prea inspirate legate de crearea, lansarea si promovarea noii tablete.

Problemele cu care s-a confruntat Microsoft Surface

Din momentul lansarii primului iPad pana la cel al lansarii tabletei Surface au trecut nu mai putin de 30 de luni. In toata aceasta perioada, Apple a dezvoltat numeroase aplicatii si a atras tot mai multi cumparatori.

Daca Microsoft ar fi reactionat mai repede sau daca ar fi lansat primii o tableta, probabil ca acum ar fi fost lideri pe aceasta piata. In plus, un alt dezavantaj al tabletei Surface este faptul ca ea nu functioneaza cu un program de operare creat de Google, sistemul Android fiind foarte popular in zilele noastre.

Pret mare, magazine putine

La lansarea tabletei Surface, diferenta de pret intre cel mai ieftin model si cel mai ieftin iPad era de 100 de dolari. Optiunea cumparatorilor s-a orientat clar in directa Apple, inclusiv datorita faptului ca multi detin si un iPhone, utilizatorii cumparand si muzica prin intermediul iTunes.

Abia luna aceasta a reusit Microsoft sa reduca pretul tabletei lor, insa si aceasta masura s-ar putea dovedi una tardiva. In plus, magazinele de unde putea fi cumparata noua tableta au fost prea putine inca de la inceput, Microsoft schimbandu-si recent strategia si intentionand sa deschida mai multe locatii. Chiar daca ea putea fi cumparata si online, cumparatorii doreau sa o testeze in realitate pentru a-si forma o parere.

Quarterly Report - Editia 4

După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
Un raport al băncii multinaționale de investiții Citigroup Inc susține că investitorii ar putea reveni în Turcia, după ce banca centrală a instaurat o politică monetară agresivă pentru a...
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Un zbor TAROM care circula pe ruta Paris – Bucureşti a avut probleme, vineri seară, 24 mai, după ce aeronava a lovit păsări şi a revenit pe aeroportul de unde a plecat imediat după...
#tablete preturi apple ipad, #Microsoft tableta Surface, #sistem operare Android, #smartphone iphone pret , #iPad
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Marketing începători: Dac-ai pierdut startu' şi ţi-au luat alţi' cai