Fujitsu dezumfla Apple: Vindem iPad de opt ani de zile!

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 11:50
1928 citiri
Fujitsu dezumfla Apple: Vindem iPad de opt ani de zile!
foto: AFP

Grupul japonez Fujitsu a anuntat, vineri, ca vinde dispozitive de genul iPad de cativa ani de zile, alimentand astfel zvonurile ca Apple se afla la un pas de inca un proces rasunator pentru drepturile de autor.

Fujitsu sustine ca filiala sa din Statele Unite vinde o tableta asemanatoare celei lansate cu mare pompa de Apple inca din 2002 si a depus o cerere pentru inregistrarea numelui iPad in SUA, in martie 2003, transmite agentia AFP, citata de France 24.

Aplicatia Fujitsu este trecuta pe lista de asteptare, iar numele iPad nu a fost inca inregistrat de Oficiul american pentru Inventii si Marci, a declarat un purtator de cuvant al companiei, precizand ca Fujitsu analizeaza situatia si nu a luat inca o decize.

Apple se afla intr-o situatie delicata si pe piata europeana, unde numele iPad este inregistrat inca din septembrie 2001 de producatorul de chip-uri STMicroelectronics

Grupul franco-italian STMicroelectronics are, deci, dreptul de utilizare pentru aceasta marca si ar putea da in judecata Apple.

Nu este prima data cand Apple are probleme de acest gen. In 2007, cand a lansat smartphone-ul iPhone, compania a fost nevoita sa ajunga la o intelegere cu gigantul IT Cisco, ce detinea drepturile asupra numelui inca din 1996.

Oficial, cele doua companii s-au inteles sa foloseasca in comun marca iPhone, insa partea cea mai importanta, cea despre despagubirile financiare platite de Apple, nu a fost facuta publica.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Apple iPad litigiu, #iPad Apple marca inregistrata, #iPad lansare Apple , #iPad