iPadurile false au invadat piata

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 10:29

   

iPadurile false au invadat piata
Succesul de care se bucura iPadul lansat de Apple a provocat o competitie acerba pe piata tabletelor, dar in acelasi timp au aparut si o multime de produse false care pacalesc cumparatorii.

Numai intr-o singura zi din luna iulie, aproape 18.000 de falsuri sau clone care seamana cu iPad si Android au fost puse spre vanzare pe 23 de site-uri de cumparaturi on-line, potrivit MarkMonitor Inc, citati de Taipei Times.

"Tabletele care au un logo asemanator cu Apple, de cele mai multe ori nu merg bine si nu au garantie" a declarat Fred Felman, specialist in marketing la MarkMonitor.

Produsele copiate si suspectate ca fiind contrafacute au fost vandute de mai mult de 5.000 de vanzatori, multi dintre ei localizati in China.

Se asteapta ca vanzarea acestor iPaduri "facatura" sa prolifereze la sfarsitul vacantei de iarna, deoarece cumparatorii, dorind sa infrunte criza economica, vor sa cumpere chilipuriri.

Asta creeaza mai multa concurenta pentru Apple, chiar daca multi consumatori nu stiu ca nu cumpara, de fapt, originalul.

Avantajul produselor Apple e ca software-ul pe care il folosesc nu poate fi replicat in totalitate.

De exemplu, tabletele contrafacute s-ar putea sa nu se conecteze la iTunes sau App Store.

Apple a lansat iPad in aprilie anul trecut si este al doilea produs de baza al companiei, dupa iPhone.

Produsele contrafacute se concentreaza in mod deosebit pe tehnologia telefoanelor mobile, dupa ani intregi in care au copiat produse farmaceutice, posete, software-uri sau alte produse. Tabletele sunt copiata fiindca sunt cele mai dorite cadouri in perioada Sarbatorilor, intrecand laptopurile, televizoare, e-readere, sau console de jocuri video.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2171 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor