Lansare Apple: Vezi cum arata noile iPad-uri si MacBook-uri (Galerie foto & Video)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 10:53
5694 citiri
Lansare Apple: Vezi cum arata noile iPad-uri si MacBook-uri (Galerie foto & Video)
Foto: techradar.com

Apple si-a surprins placut fanii, marti seara, cand a prezentat cinci noi produse, printre care mult-asteptatul iPad Mini, dar si a patra generatie a tabletelor iPad.

Evenimentul a avut loc la California Theatre, din San Jose, si a fost sustinut de vicepresedintele Apple, Phil Schiller.

Apple a lansat oficial iPad mini - vezi cat de mic este

Noul iPad Mini "este usor ca o foaie de hartie", potrivit reprezentantilor companiei. Tableta are un ecran cu o diagonala de 7,9 inchi, comparativ cu 9,7 inchi, cat are cea de-a treia versiune de iPad. Rezolutia este de 1024 x 768 pixeli, iar autonomia bateriei este de 10 ore.

Potrivit Francis Herald, gadgetul are o grosime de 7,2 milimetri, o greutate de aproximativ 300 de grame, un chip dual-core A5, o camera foto iSight de 5MP si tehnologie LTE wireless.

Pretul noului iPad este cuprins intre 329 si 659 de dolari, adica de doua ori mai mare decat al versiunii standard de Amazon Kindle Fire.

Mini-tableta va putea fi comandata incepand cu 26 octombrie, inclusiv in Romania, iar livrarile vor fi facute din 2 noiembrie, conform vicepresedintelui Apple.

Este pentru prima data cand un produs Apple va fi disponibil in tara noastra inca de la lansare. De obicei, ele erau puse in vanzare la o distanta de cateva saptamani.

Insa supriza serii a fost iPad 4, care a fost lansata la doar 6 luni de la precedenta generatie, scrie NBC News.

Noua tableta a fost prezentata ca un update la iPad 3 si are un procesor A6X, de doua ori mai rapid decat cel folosit pana acum la aceste gadgeturi. In plus, cei de la Apple au imbunatatit tehnologia Wi-Fi, insa autonomia bateriei a ramas tot de 10 ore.

Pretul pentru a patra generatie de iPad incepe de la 499 de dolari, varianta de 16GB cu Wi-Fi, iar versiunea de baza cu tehnologie 3G va costa 629 de dolari.

De asemenea, vicepresedintele Apple a aratat si o noua versiune a aplicatiei iBooks, care memoreaza cartile din biblioteca online in serviciul de Cloud, astfel incat sa poata fi accesate de pe orice dispozitiv Apple.

Schiller a prezentat si un MacBook Pro, mai subtire si mai usor decat versiunea precedenta, cu diagonala de 13 inchi, cu Retina display, care are 4 milioane de pixeli, adica de doua ori mai mult decat un televizor HD.

Versiunea de baza costa 1.699 de dolari si are un procesor i5 dual-core, memorie de 256GB si 8GB de RAM.

Vicepresedintele Apple a mai prezentat un MacBook Mini, cu un procesor de 2,5GHz dual-core i5, care costa 599 de dolari.

Schiller a mai aratat si noua generatie de iMac, care este disponibil in doua versiuni, una cu ecran de 27 de inchi si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, iar cealalta are un display de 21,5 inchi, cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Versiunea de baza costa 1.299 dolari.

Actiunile grupului au scazut pe bursa din SUA dupa lansarea noilor produse, intrucat ele nu au multumit unii investitori.

Pretul titlurilor a coborat cu pana la 2,86%, la un minim de 615,91 dolari, dar a revenit ulterior la un declin de numai 1,8%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#iPad Mini lansat, #lansare ipad mini, #lansare iPad Mini Romania, #Apple lansare iPad Mini, #iPad 4 lansat, #lansare iPad 4, #lansare produse Apple , #iPad