O firma chineza sustine ca Apple a furat ideea pentru iPad

Luni, 01 Februarie 2010, ora 19:51
1188 citiri
O firma chineza sustine ca Apple a furat ideea pentru iPad
Foto: Wired

O companie chineza sustine ca dispozitivul pe care il produce, foarte asemanator cu iPad-ul celor de la Apple, este, de fapt, originalul dupa care s-ar fi inspirat compania americana.

Dispozitivul chinez, P88, este in vanzare pe piata locala de sase luni si arata ca un iPhone mai mare, relateaza Wired.

Xiaolong Wu, presedintele firmei Shenzhen Great Loong Brother, care produce P88, a declarat ca, daca Apple va intra pe piata chineza cu iPad, va fi nevoit sa dea in judecata compania, avand in vedere ca le-ar afecta vanzarile.

Wu a declarat ca Apple nu doar a copiat conceptul unei tablete, dar si design-ul si ecranul sau. La criticile conform carora P88 ar fi doar un fel de iPhone sau iPod Touch mai mare, Wu a raspuns ca dispozitivul sau nu indeplineste functii cu totul similare celor doua de la Apple.

P88 are specificatii tehnice diferite: foloseste un hard disk de 250 de GB, are port Ethernet, o camera web de 1,3 MP, procesor Intel 945GSE si un 1 GB de memorie RAM. Insa bateria dureaza foarte putin, doar o ora si jumatate. Iar pretul este destul de ridicat, de 525 de dolari.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#companie chineza acuza Apple, #iPad plagiaza P88, #iPad Apple , #iPad