Seful Apple: Nu vad de ce lumea ar mai cumpara un calculator in ziua de azi

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:48
8613 citiri
Seful Apple: Nu vad de ce lumea ar mai cumpara un calculator in ziua de azi
Foto: Apple

Seful Apple, Tim Cook, a declarat ca nu vede motivul pentru care cineva mai are nevoie in zilele de noastre de un calculator personal (PC).

"De ce ai mai cumpara un PC? Pe bune, mai exista un motiv pentru a face asta?", a mentionat acesta intr-un interviu acordat The Telegraph.

El a mai precizat ca tableta cu ecran mare iPad Pro, de 12,9 inchi, realizata de compania sa, poate inlocui cu succes alte dispozitive.

"Da, iPad Pro este un inlocuitor pentru multe, multe persoane care folosesc un notebook (un laptop de dimensiuni mici, de regula si foarte usor - n.red.) sau un desktop vor incepe sa foloseasca tableta si vor ajunge la concluzia ca nu mai au nevoie de altceva, cu exceptia telefonului", a punctat Tim Cook.

Un iPad surprinzator, pregatit de compania Apple

Totusi, declaratia sefului Apple nu reflecta realitatea. Apetitul oamenilor pentru tablete s-a diminuat in ultima vreme.

Vanzarile de iPad-uri au fost in scadere in ultimele 7 trimestre, reflectand tendinta generala inregistrata de toata piata tabletelor.

Pe de alta parte, declaratia lui Tim Cook poate parea oarecum bizara, avand in vedere ca divizia de laptopuri a Apple merge foarte bine, aminteste Business Insider.

In trimestrul trecut, compania a vandut un numar record de MacBook-uri: 5,71 milioane de unitati.

iPad Pro este cea mai mare tableta lansata de Apple, la care poti atasa o tastatura, dar si un stylus.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#sef Apple tableta inlocuieste calculator, #iPad pro lansare, #Apple iPad Pro , #iPad